Home Bots & Business Lepaya haalt 38 miljoen dollar op voor AI-gedreven opleidingsplatform

Lepaya haalt 38 miljoen dollar op voor AI-gedreven opleidingsplatform

door Pieter Werner

Het Nederlandse EdTech-bedrijf Lepaya heeft recentelijk 38 miljoen dollar aan investeringen opgehaald, wat het mogelijk maakt om verder te investeren in de ontwikkeling en marktintroductie van zijn AI-gedreven opleidingsplatform. Deze financieringsronde is de grootste in de EdTech-sector in 2023.

Lepaya’s platform, dat zich richt op het in beeld brengen van bestaande vaardigheden en het aanleren van nieuwe vaardigheden, wordt al gebuikt door bedrijven als ING, Dell, Maersk, KPMG Freudenberg, en nog ongeveer 2000 andere klanten wereldwijd.

AI en Vaardigheidsontwikkeling

Lepaya integreert kunstmatige intelligentie met menselijke intelligentie, met als doel medewerkers effectief en productief te houden in hun dagelijkse werk. Een deel van de nieuwe investering zal worden gebruikt om te investeren in AI-tools, zoals de AI-coach, die de leerstof aanpast aan de context en het carrièreniveau van individuele werknemers. Daarnaast zal er worden geïnvesteerd in het verbeteren van de data-analyse van vaardigheden, om organisaties een dieper inzicht te geven in de vaardigheden die nodig zijn binnen hun organisatie en industrie.

Veranderende Arbeidsmarkt

Met de huidige lage werkloosheidscijfers, ervaren organisaties de noodzaak om intern talent te ontwikkelen. Volgens Deloitte onderzoek, in het licht van de evoluerende technologie en economische omstandigheden, zien organisaties steeds meer de waarde van ‘vaardigheden’ boven ‘functies’ en zoeken ondersteuning in dit proces. Lepaya’s investering in de ontwikkeling van zijn platform speelt in op deze behoefte, door bedrijven te helpen inzicht te verkrijgen in de huidige vaardigheden van hun personeel en het identificeren van ontbrekende vaardigheden.

Toekomstige Ontwikkelingen

Lepaya’s CEO, René Janssen, geeft aan dat de ontwikkelingen in AI het bedrijf in staat stellen om een gepersonaliseerd inzicht te bieden in ontbrekende vaardigheden en om een coherente manier te vinden om deze ‘skills gap’ te overbruggen. Door kunstmatige en menselijke intelligentie te combineren, beoogt Lepaya de complexiteit rond wereldwijde bijscholingsprogramma’s van bedrijven te verminderen.

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant