Home Bots & Business Robotbedrijf Avular krijgt nieuw hoofdkantoor in Eindhoven

Robotbedrijf Avular krijgt nieuw hoofdkantoor in Eindhoven

door Pieter Werner

In het najaar van 2023 verhuist Avular naar het voormalig glaslaboratorium op Strijp-T in hartje Eindhoven. De leverancier van mobiele robotica wil tegen 2030 meer dan een miljoen door Avular aangedreven robots hebben rijden en vliegen, om een mooiere toekomst voor iedereen te creëren. Een nieuw hoofdkantoor is de volgende stap om verder op te schalen en aan de marktvraag te voldoen.

Volgens Avular staat onze samenleving voor grote uitdagingen: arbeidstekorten, klimaatverandering, dure gezondheidszorg in een vergrijzende samenleving, en een wereldwijde afname van de voedselzekerheid. Mobiele robots zullen een sleutelrol spelen bij het aanpakken van deze uitdagingen.

Avular heeft een productportfolio met eigen autonomie software, waarbij gebruik wordt gemaakt van world modeling, sensorfusie, AI en algoritmes voor robotgedrag. Daarnaast ontwikkelt Avular drones en rijdende robots als geïntegreerde producten. Door dit in-house te doen is er controle over elke stap van het proces. Het bedrijf werkt nauw samen met de plek waar het allemaal begon: de Technische Universiteit Eindhoven.

Europese technologie

De regio Eindhoven huistvest een mix van systeem design en high-tech productie, gedreven door techologiebedrijven als ASML, met daarnaast een universiteit die actief is op het gebied van robottechnologie. Avular wil deze mix van technologie, productie en design naar de wereld van mobiele robotica brengen.

“Europa blijft achter. We zien grote investeringen in robotica in de VS en China, maar hier in Europa zijn nog geen noemenswaardige spelers. We hebben zo veel te bieden: de beste technologie, gegevensbeveiliging en productkwaliteit ter wereld. Met de verhuizing naar ons nieuwe hoofdkantoor kunnen we blijven groeien en ons voorbereiden om Europa’s koploper te worden op het gebied van mobiele robotica”, zegt Albert Maas, oprichter en CEO van Avular.

Hightech robotica-hub van Europa

Waar ooit vloeibaar glas stroomde, vliegen nu drones in Europa’s grootste indoor drone testkooi (1800 m3), terwijl rijdende robots zowel binnen als buiten getest worden. In het najaar van 2023 verhuist Avular naar hun nieuwe onderkomen. Het voldoende ruimte voor de ontwikkeling van nieuwe robots en het groeiende team (6500 m2). Het bedrijf heeft de steun van de Lumipol Group, een investeerder van verschillende internationaal opererende technologiebedrijven.

Avular verwcht dat mobiele robots het tekort aan arbeidskrachten in veel industrieën zullen oplossen. Het bedrijf denkt dat robots samen met het personeel zullen werken, eenvoudige taken zullen uitvoeren en zo de druk op mensen drastisch zullen verlagen. Zo kunnen mensen zich focussen op complexere en veeleisendere taken waar creativiteit en een menselijke touch nodig zijn. Dit verlicht de druk op onze gezondheidszorg en zorgt voor kwalitatief hoogstaande inspectie en onderhoud van onze energie-infrastructuur om een wereld mogelijk te maken die gebaseerd is op duurzame energiebronnen. Bovendien zullen mobiele robots duurzame oplossingen mogelijk maken, zoals precisielandbouw, multi-cropping en miniaturisatie van machines

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant