Home Bots & Business Simplifai lanceert generatieve AI-tool voor de verzekeringsbranche

Simplifai lanceert generatieve AI-tool voor de verzekeringsbranche

door Pieter Werner

AI-aanbieder Simplifai heeft Simplifai InsuranceGPT aangekondigd, een generatieve AI-tool speciaal ontwikkeld voor de verzekeringsbranche. Deze op maat gemaakte generatieve AI-tool automatiseert claims management met een focus op gegevensbeveiliging en privacy.

Simplifai InsuranceGPT claimt het eerste large language model (LLM) te zijn dat exclusief is getraind op verzekeringsgerelateerde data. De tool maakt gebruik van de kracht van generatieve AI om de communicatie tussen verzekeraars en hun klanten te verbeteren, met snelle, nauwkeurige en beknopte reacties die veilig worden geleverd.

De verzekeringssector toont steeds meer interesse in AI-software, waarbij de wereldwijde markt naar verwachting in 2025 meer dan $135 miljard zal bedragen, goed voor een kwart van de totale AI-softwaremarkt. Toch heeft de sector terughoudend gereageerd op de adoptie van AI en LLM’s vanwege zorgen over gegevensbeveiliging en nauwkeurigheid bij het afhandelen van claims.

GDPR

Om aan deze zorgen tegemoet te komen, biedt Simplifai’s InsuranceGPT een privaat cloudgebaseerd Software-as-a-Service LLM aan. Deze aanpak biedt verzekeraars een veilige oplossing die voldoet aan strikte gegevensbeheer- en regelgevingsvereisten, inclusief naleving van de GDPR.

Een van de belangrijkste voordelen van Simplifai InsuranceGPT is de naadloze integratie met bestaande verzekeringsnetwerken. Het platform is ontworpen om te worden geïntegreerd met diensten van derden zoals Salesforce en Hubspot, evenals branchespecifieke platforms voor claims management. Deze integratie vereenvoudigt de implementatie- en beheerprocessen door informatie te extraheren uit de verschillende systemen die vaak door verzekeringsmaatschappijen worden gebruikt.

Adoptie

Bovendien maakt het no-code model van Simplifai het voor bedrijven mogelijk om moeiteloos met het platform te integreren, zonder dat er technische expertise nodig is. Deze gestroomlijnde aanpak verhoogt de efficiëntie en versnelt de adoptie van de AI-tool binnen verzekeringsoperaties, wat waardevolle tijd en middelen bespaart.

Naast de lancering van Simplifai InsuranceGPT heeft het bedrijf het Simplifai Reference Programme for advanced AI opgezet. Dit initiatief omvat samenwerking met branchegenoten zoals Van Ameyde, CCN en Eika, die samen een klantenadviesraad vormen. Door deze samenwerking zorgt Simplifai ervoor dat de productontwikkeling nauw aansluit bij de specifieke en gereguleerde vereisten van verzekeraars, met voortdurende verbetering en innovatie als resultaat.

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant