Home Bots & Business Nieuwe versie Red Hat-software aangepast voor ontwikkeling AI

Nieuwe versie Red Hat-software aangepast voor ontwikkeling AI

door Pieter Werner

Red Hat gaat nieuwe certificeringen en opties voor Red Hat OpenShift aanbieden, bedoeld om sneller AI-applicaties te ontwikkelen in de hybride cloud. OInderdeel van deze verbeteringen is onder meer certificering van Red Hat OpenShift met NVIDIA AI Enterprise 2.0 en de algemene beschikbaarheid van Red Hat OpenShift 4.10.

Volgens Gartner zullen de wereldwijde inkomsten uit kunstmatige intelligentie (AI) in 2022 naar verwachting 62,5 miljard dollar bedragen, een stijging van 21,3 procent ten opzichte van 2021. Nu bedrijven AI en machine learning integreren in cloud-native applicaties om meer inzicht en klantwaarde te leveren, hebben ze behoefte aan een flexibeler en schaalbaarder onderliggend platform. Met de nieuwe versie van Red Hat OpenShift moeten organisaties sneller ML-modellen en intelligente applicaties kunnen ontwikkelen en in productie nemen, en eenvoudiger AI-workloads toevoegen aan het Kubernetes-platform.

Artificial intelligence heeft een grote impact op de werkwijze van organisaties. Het operationaliseren van een AI-infrastructuur kan echter complex, tijdrovend en arbeidsintensief zijn. Om dat proces te versnellen, is Red Hat OpenShift nu gecertificeerd voor de NVIDIA AI Enterprise 2.0-softwaresuite. Deze suite van AI en data-analytics-software draait op mainstream, NVIDIA-gecertificeerde systemen, en is nu geoptimaliseerd voor Red Hat OpenShift.

Misschien vind je deze berichten ook interessant