Home Bots & Business Robotisering onderdeel van wereldwijde digitalisering bij Deutsche Post DHL Group

Robotisering onderdeel van wereldwijde digitalisering bij Deutsche Post DHL Group

door Pieter Werner

Deutsche Post DHL Group gaat wereldwijd zijn logistieke netwerk verder digitaliseren. Daarvoor is een nieuwe achtjarige overeenkomst getekend met BT, dat onder meer het netwerk zal voorzien van meer bandbreedte en flexibiliteit, dat onder meer robotica in de magazijnen moet gaan ondersteunen. BT zal uiteindelijk meer dan 1500 locaties in 27 landen van Deutsche Post DHL Group Europe met elkaar verbinden.

Deutsche Post DHL Group, een van de grootste logistieke dienstverleners ter wereld, maakt steeds meer steeds meer gebruik van gedigitaliseerde supply chains. Het nieuwe netwerk zal een belangrijke bijdrage moeten leveren aan de digitaliseringsstrategie van Deutsche Post DHL Group.

Het netwerk wordt geoptimaliseerd voor de cloud, waar Deutsche Post DHL Group in toenemende mate haar toepassingen en digitale diensten host. De toepassingen en diensten worden gebruikt door 350.000 medewerkers op 1500 locaties verspreid over de regio’s.

Duurzaamheid is een onderdeel van deze netwerktransformatie. Zo licht BT het bestaande netwerk van Deutsche Post DHL Group door om koperkabels te identificeren en te verwijderen. Deze kabels worden vervangen door glasvezelverbindingen wat het energieverbruik optimaliseert en CO2 emissies vermindert.

Misschien vind je deze berichten ook interessant