Home Bots & Business PON wint BI & Data Science Award 2021

PON wint BI & Data Science Award 2021

door Marco van der Hoeven

De jury van de Dutch BI & Data Science Award 2021 heeft Pon uitgeroepen tot de “Slimste Organisatie van Nederland”. De bijbehorende trofee, een glazen uil, is uitgereikt in het Corporate Center van Pon dat zetelt aan het Amsterdamse Stadionplein. Het mobiliteitsconcern liet in de finaleronde de Nationale Politie en het Eindhovense SpendLab achter zich.

Volgens de jury slaagde PON er met de oprichting van een centraal Datalab in een sterk datagedreven en op de interne klant gerichte organisatiecultuur te realiseren. Dit leverde een breed scala aan innovatieve data science projecten op, waaronder de levensvatbare startup Lensor. Daarom is de 11e Dutch BI & Data Science Award 2021 begin deze week uitgereikt aan Ralf de Haan, Director Data & Analytics binnen het Datalab, onderdeel van Pon

Visionaire blik

In het juryverslag roemt de jury van de Dutch BI & Data Science Award 2021 met name de visionaire blik en het lef van het management van Pon Holdings om zonder een business case en een uitgekristalliseerd toekomstbeeld fors te investeren in technologie, mensen en middelen. Het opgerichte Datalab, dat inmiddels 17 fte telt, kreeg alle ruimte om slimme oplossingen te bedenken voor de verschillende werkmaatschappen van Pon Holdings.

Volwassenheidsmodel

De jury is onder de indruk van het volwassenheidsmodel voor het meten van datagedrevenheid en de roadmap die is opgesteld om de prioriteiten en voortgang van de verschillende data science projecten te monitoren. Hieruit blijkt volgens de jury dat het management een vinger aan de pols houdt en dat innovatie binnen het Datalab algoritmegedreven is, maar op een verantwoorde manier plaatsvindt: gefaseerd en gedoseerd. Hetzelfde geldt overigens voor de twee andere, gelijkwaardige finalisten, de Politie en SpendLab.

Beeld: Passionned Group

Misschien vind je deze berichten ook interessant