Home Bots & Business Partnership Rockwell Automation en Cognite moet industriële data ontsluiten met AI

Partnership Rockwell Automation en Cognite moet industriële data ontsluiten met AI

door Pieter Werner

Rockwell Automation, aanbieder van industriële automatisering en Cognite, dat software voor de verwerking van industriële data ontwikkelt, gaan samenwerken om de toegang tot productiedata te verbeteren. Hierdoor wordt de FactoryTalk software van Rockwell Automation die edge-toepassingen met industriële installaties, productiemanagementsystemen en industriële data-analytics koppelt, gecombineerd met Cognite Data Fusion, het Industrial DataOps platform van Cognite.

De producten en oplossingen van Rockwell Automation genereren enorme hoeveelheden productiedata. Rockwell en Cognite willen daarom een gestandaardiseerde, edge-to-cloud industriële datahub ontwikkelen, die data over engineering, productie, bedrijfsprocessen en visuele data begrijpbaar en vergelijkbaar maken voor productiebedrijven. De oplossing zet ruwe data om in toepassingen voor real-time besluitvorming.

Analytisch inzicht

“Fabrikanten van welke omvang dan ook worstelen met hun toegang tot data en met de vraag hoe ze zinvolle informatie uit al die data kunnen halen. Een gestandaardiseerde informatiehub kan voor bedrijven de centrale plek voor alle beschikbare productiedata worden zonder dat ze in eigen, kostbare platforms moeten investeren”, lichtte Brian Shepherd, senior vice-president Software & Control bij Rockwell Automation, toe.

“Hoe groter een bedrijf; hoe moeilijker het is om de data uit alle beschikbare bronnen te verzamelen en daaruit dan ook nog eens op een betaalbare manier betekenisvolle, analytische inzichten te halen. Dankzij ons partnership met Cognite kunnen we bedrijven met de oplossing van die uitdaging helpen.”

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant