Home Bots in Society Op AI-gebaseerde COVID-Net radiografiescreening voor ziekenhuizen

Op AI-gebaseerde COVID-Net radiografiescreening voor ziekenhuizen

door Pieter Werner

DarwinAI en Red Hat gaan samenwerken om de implementatie van COVID-Net bij ziekenhuizen en andere zorginstellingen te versnellen. Deze suite van deep neural networks kan ziekenhuizen en andere zorginstellingen helpen om via radiografie van de borstkas COVID-19 te detecteren en risico’s te lokaliseren.

DarwinAI en Red Hat maken daarnaast gebruik van de expertise van een computation research group, het Fetal Neonatal Neuroimaging and Developmental Science Center (FNNDSC) in het Boston Children’s Hospital, om de software beter geschikt te maken voor klinische en onderzoeksdoeleinden.

Kinderziekenhuis

Sinds DarwinAI en het Vision and Imaging Processing (VIP) lab van de Universiteit van Waterloo COVID-Net lanceerden, is het project verder ontwikkeld dankzij de hulp, deelname en samenwerking van onderzoekers en clinici over de hele wereld. Het initiatief heeft uiteindelijk geleid tot een samenwerking tussen DarwinAI en Red Hat, waarbij gebruik wordt gemaakt van de onderliggende technologie van Boston Children’s Hospital, het nummer één kinderziekenhuis in de Verenigde Staten.

Kubernetes

Het doel van deze samenwerking is om het voor clinici makkelijker te maken om COVID-Net in ziekenhuizen te gebruiken door middel van een webgebaseerde grafische gebruikersinterface (GUI). Deze wordt met behulp van Red Hat OpenShift – een enterprise Kubernetes-platform dat implementaties binnen complexe hybride en multicloudinfrastructuren ondersteunt – bovenop het Boston Children’s ChRIS-framework aangeboden.

Onderzoek

“Het verbeteren van de klinische zorg en resultaten door middel van geavanceerd onderzoek is de kern van de missie van Boston Children’s FNNDSC. Ons open source ChRIS-platform maakt een snelle ontwikkeling en implementatie van nieuwe AI-oplossingen in vrijwel elke omgeving mogelijk,” aldus Rudolph Pienaar, Ph.D., hoofdtechnisch architect van ChRIS en assistent-professor radiologie aan de Harvard Medical School.

Screenings

“We zijn verheugd om te helpen COVID-Net samen met DarwinAI op het ChRIS-platfrom in te zetten en hierbij gebruik te maken van Red Hat OpenShift. Wij geloven dat dit ervoor kan zorgen dat dat er op zeer grote schaal screenings op COVID-19 gedaan kunnen worden, en daarnaast kan de gezondheidszorg zich beter en sneller richten op waar de zorg het meest nodig is.”

Vertrouwen

“Onze missie is om mensen te helpen om AI-systemen te ontwikkelen die ze kunnen vertrouwen, en de ontwikkeling van COVID-Net is een recente en passende weerspiegeling van dat doel,” zegt Sheldon Fernandez, DarwinAI’s CEO. “Het COVID-Net systeem is een veelbelovende tool, maar moet worden gekoppeld aan een overtuigende GUI om effectief te zijn. Het Boston Children’s ChRIS framework en Red Hat OpenShift platform bieden een effectieve manier om COVID-Net in handen te krijgen van gezondheidszorgprofessionals in de frontlinie.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant