Home Bots & Brains AI-start up Graphen analyseert genomische evolutie coronavirus

AI-start up Graphen analyseert genomische evolutie coronavirus

door Pieter Werner

Graphen., een startup die AI-oplossingen bouwt die zijn geïnspireerd op volledige hersenfunctionaliteit, heeft vandaag de AI-genevolutie-pathway-analyse van het virus dat de coronavirusziekte COVID-19 veroorzaakt, aangekondigd.

“We zijn verheugd te delen dat Graphen de evolutie van het COVID-19-virus SARS-CoV-2 heeft geanalyseerd met meer dan 370 virusstammen van over de hele wereld. Ons team werkte onvermoeibaar en bracht de evolutie van het tot nu toe gerapporteerde virus in kaart. We hebben nu een beter begrip van de voortplantingspaden van de epidemie die sinds december 2019 over de hele wereld is uitgebroken ”, zegt Dr. Ching-Yung Lin, oprichter en CEO van Graphen, IEEE Fellow en adjunct-professor aan Columbia University.

Sequentie

Graphen analyseerde de varianten van elke gerapporteerde sequentie van het hele genoom uit meer dan 30 landen of regio’s tot nu toe en identificeerde de mutaties terwijl ze zich verspreidden. Met behulp van Network Science-analyses visualiseert het technologiebedrijf hoe het virus zich over de hele wereld heeft verspreid, gemuteerd en verspreid en heeft het zijn analyse met dagelijkse updates gepubliceerd: https://www.graphen.ai/covid.html

Mutatie

Door de mutatie van elk virus te begrijpen en te lokaliseren waar die varianten zich op de bijna 30.000 genetische locaties bevinden, kan Graphen de evolutieketen van het virus en clusters identificeren. Dergelijke mutatie- en voortplantingspatronen kunnen bedrijven helpen om doelwitten voor medicijnontwikkeling, voorspelling van de volksgezondheid over de verspreidingssnelheid beter te identificeren of zelfs de schadelijkheid te voorspellen van specifieke varianten die andere symptomen kunnen veroorzaken dan de oorspronkelijke stam.

Superspreiders

Zo bracht de analyse twee mogelijke superspreiders aan het licht. Een virusstam die geïsoleerd was uit het bevestigde geval op 5 januari in Wuhan, verscheen later in Taiwan, België en Australië en groeide sindsdien uit tot de stam die de meeste eerste gevallen in de staat Washington maakte; een andere vorm van een bevestigd geval op 24 januari verspreidde zich naar Duitsland, Italië en Zwitserland, wat uiteindelijk wijdverbreide gevolgen in heel Europa veroorzaakte; een soort met vele generaties variaties verschijnt in Peking en Zuid-Korea; en degenen die positief testten vanaf de eerste geïnfecteerde cruise waren meestal door de oorspronkelijke canonieke vorm van het virus.

Visualisatie

“We werken continu met nieuwe gegevens om inductieve analyses en meer visualisatie te tonen, evenals crossmediale informatie terwijl het virus zich verspreidt. Wat we nu hebben, kan onderzoekers al voorzien van referenties voor klinische behandeling, ontwikkeling van medicijnen en vaccins “, zegt Lin. Dit is een voorbeeld van de toekomst van AI-aangedreven precisiegeneeskunde. ”

Misschien vind je deze berichten ook interessant