Home Bots & Business Universal Robots komt met geaccrediteerde certificeringen voor cobots

Universal Robots komt met geaccrediteerde certificeringen voor cobots

door Pieter Werner

Universal Robots, leverancier van cobots, is geaccrediteerd voor opleidingen met cobots. Hiermee kan de fabrikant een uitgebreid samenwerkingsprogramma voor robots aanbieden aan studenten en professionals uit de industrie. Dit wordt vandaag gelanceerd als onderdeel van het Universal Robots Education Program-pakket, dat zal worden getoond op de virtuele Cobot Expo 2.0 van 16-17 november.

Collaboratieve robots vormen het snelst groeiende segment van industriële automatisering. Daarom is dit cobot-curriculum ontwikkeld voor zowel scholen als productie-industrieën. “Met het onderwijsprogramma komen we tegemoet aan een enorme behoefte om cobottraining te geven als onderdeel van een geïntegreerde, geaccrediteerde cursus”, zegt Joe Campbell, senior manager applicatieontwikkeling bij Universal Robots (UR). “Dit hands-on leerinitiatief zal een belangrijke rol spelen bij het dichten van de vaardigheidskloof en om ultramoderne cobots in klaslokalen te krijgen, waardoor studenten onmiddellijke inzetbaarheid en fabrikanten toegang krijgen tot bijgeschoold personeel.”

IACET

Universal Robots is geaccrediteerd door de International Association for Continuing Education and Training (IACET) en is nu bevoegd om de IACET CEU (Continuing Education Units) uit te geven. Het onderwijsprogramma biedt studenten een duidelijk omschreven pad om het programmeren en inzetten van cobot onder de knie te krijgen als onderdeel van een Industrie 4.0-carrière in robotica en geavanceerde productie. Scholen kunnen nu het kant-en-klare pakket aanschaffen dat het volledige curriculum, een UR-cobotarm en de hardware en software die nodig is om daadwerkelijke industriële toepassingen te bouwen, omvat.

Toegang

De cursus van 32 uur is ontwikkeld met de hulp van Ritch Ramey, coördinator van RAMTEC, (The Robotics and Advanced Manufacturing Technology Education Collaborative) die toezicht houdt op robottraining in de 24 carrièrecentra van Tri-Rivers in Ohio, die de grootste, meest uitgebreide robotica-opleiding vertegenwoordigen. centrum in de natie. “Door een compleet, kant-en-klaar trainingsprogramma aan te bieden met een door de industrie erkend diploma, krijgen scholen meer toegang tot zowel particuliere subsidies als overheidsfinanciering wanneer cobots naar klaslokalen worden gebracht”, zegt hij. “Het zal het verschil maken in de versnelling van de toegang van studenten tot een echte industriële robot die zowel veilig in een klaslokaal als gebruiksvriendelijk is.”

Na voltooiing van het cursuswerk ontvangt een student 32 cursusuren en een door Universal Robots door de industrie erkende certificering. De cursus kan worden gegeven op middelbare scholen, cursussen met dubbele inschrijving en in hogescholen.

Bijscholen

Het programma zal ook worden aangeboden aan fabrikanten die op zoek zijn naar gecertificeerde cobot-training voor werknemers; Professionals uit de industrie kunnen lessen volgen via lokale scholen en loopbaancentra of in lessen die worden aangeboden door geautoriseerde partners van Universal Robots. Het sturen van werknemers voor gecertificeerde robotica-training die is ontwikkeld door een geaccrediteerde aanbieder, wordt vaak aangemoedigd door lokale en nationale overheden die bedrijven steeds vaker de trainingskosten vergoeden.

Werknemers

“Dit is echt een win-win”, zegt Joe Campbell van UR. “Fabrikanten die moeite hebben om geschoolde werknemers binnen de automatisering aan te trekken en te behouden, kunnen nu eenvoudig bestaand personeel opleiden en aanmoedigen – terwijl werknemers nu een unieke kans krijgen om een ​​erkende certificering te ontvangen die ze aan hun cv kunnen toevoegen voor toekomstige loopbaanontwikkeling.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant