Home Bots in Society CE-markering toegekend aan medische AI-oplossing SenseCare-Lung Pro

CE-markering toegekend aan medische AI-oplossing SenseCare-Lung Pro

door Pieter Werner

SenseTime heeft voor zijn AI-ondersteunde softwareoplossing, SenseCare-Lung Pro de CE-markering gekregen. Hiermee voldoet de software aan de veiligheids- en prestatie-eisen die worden gesteld in de Europese Economische Ruimte (EER). De software maakt een snellere en meer geautomatiseerde diagnose van longziekten, waaronder COVID-19-infecties, mogelijk op basis van CT-beeldanalyse.

De CE-certificering van SenseCare-Lung Pro zorgt ervoor dat de software op de EU-markt kan worden verkocht onder de European Union Medical Device Regulation (MDR), een nieuwe verordening die is uitgevaardigd als reactie op de ontwikkeling van de medische apparatuurindustrie met hogere eisen voor de klinische evaluatie en producttesten voordat het apparaat wordt goedgekeurd voor gebruik op de markt. De mijlpaal toont het vermogen van de oplossing om longziekten veilig en effectief te analyseren.

Deep learning

Op basis van de deep learning verbetert SenseCare-Lung Pro-software de efficiëntie en nauwkeurigheid van de diagnostische procedures voor artsen bij het identificeren van longkanker en longontsteking. Dankzij de AI-mogelijkheden kan het automatisch afwijkingen van longknobbeltjes en longontsteking detecteren, zoals COVID-19. Het biedt uitgebreide analyse, zoals laesieclassificatie, risico-evaluatie, kwantificering en algemene gestructureerde rapporten.

“Dit is een belangrijke mijlpaal voor SenseTime in onze strategie om SenseCare-Lung Pro naar de internationale markten te brengen en artsen te ondersteunen bij de diagnose van longziekten. De software is verder geüpgraded om verdachte gevallen van COVID-19 tijdens de pandemie te detecteren. de druk op de medische middelen in Beijing, Shanghai, Tianjin en een dozijn andere steden. SenseTime zal haar uitgebreide onderzoeksactiviteiten voortzetten om de hoogste kwaliteit en standaarden van AI-producten te ontwikkelen om de gezondheidszorg te versterken voor de wereldwijde gemeenschap, “zei Dr. Zhang Shaoting , Vice-president en plaatsvervangend hoofd onderzoek bij SenseTime.

Beheer COVID-19

“In lijn met de inspanningen van Indonesië om COVID-19 te beheersen, hebben we vastgesteld dat er een sterke behoefte is aan de SenseCare-Lung Pro om dringende gezondheidsproblemen aan te pakken en medische professionals te ondersteunen bij de vroege opsporing van de ziekte. Verder kijken dan de pandemie, heeft Indonesië onlangs zijn 25 -jaarlijkse nationale strategie voor het ontwikkelen van AI-technologieën met gezondheidszorg als belangrijkste drijfveer. Wij geloven dat de SenseCare-Lung Pro een goede oplossing zal zijn om medische professionals te helpen bij de vroege detectie van luchtwegaandoeningen, waaronder COVID-19. SenseTime zet zich in om deze geest te bevorderen van innovatie om geavanceerde AI-aangedreven diagnostische oplossingen voor de gezondheid te ontwikkelen, “aldus de heer Martin Huang, Managing Director van SenseTime International Pte. Ltd.

SenseCare-Lung Pro is een van de vele toepassingen in SenseTime’s SenseCare Smart Health Platform – een AI-aangedreven platform dat een scala aan gezondheidszorgtoepassingen biedt voor meer dan 13 organen en lichaamsdelen, waaronder borstkas, cardiovasculair, lever, pathologie, orthopedie en radiotherapie. Het kan artsen helpen tijdens het hele klinische proces, van diagnose, planning van 3D-chirurgie tot revalidatietracking, om te voldoen aan de eisen van verschillende afdelingen, waaronder radiologie, pathologie, cardiologie, orthopedie, chirurgie, radiotherapie, enz.

Misschien vind je deze berichten ook interessant