Home Bots & Business Onderzoek: RPA-professionals zien enorme carrièremogelijkheden

Onderzoek: RPA-professionals zien enorme carrièremogelijkheden

door Marco van der Hoeven

Vandaag is het UiPath DevCon het State of RPA Developer Report 2020uitgebracht. Het rapport – gebaseerd op een onderzoek onder 1.500 RPA-beroepen over de hele wereld – laat zien dat RPA-professionals enorme carrièremogelijkheden zien op de snel groeiende automatiseringsmarkt. Zeventig procent van de RPA-professionals zegt dat hun organisatie komend jaar meer ontwikkelaars in dienst zal nemen, en 84% is het ermee eens dat hun baan als RPA-ontwikkelaar een positieve impact zal hebben op hun volgende carrièrestap.

Uit het onderzoek bleek dat de toegenomen vraag naar RPA-vaardigheden de afgelopen maanden voornamelijk wordt toegeschreven aan COVID-19, waarbij 60% van de respondenten zegt dat de pandemie de vraag naar RPA op wereldschaal heeft versneld. Dit komt overeen met een recent onderzoek in opdracht van Forrester Consulting namens UiPath, waaruit bleek dat 50% van de bedrijven over de hele wereld van plan is de RPA-acceptatie te verhogen vanwege de pandemie.

Van 21 juli tot 10 augustus ondervroeg UiPath RPA-professionals in 84 landen, met de meeste vertegenwoordiging uit de Verenigde Staten, India en Japan. Terwijl de meerderheid (71%) van de ondervraagde professionals de functietitel RPA-ontwikkelaar was, waren andere ondervraagde respondenten RPA-leads / managers, oplossingsarchitecten, RPA-specialisten en RPA-infrastructuuringenieurs. Uit het onderzoek bleek dat:

  • Zesennegentig procent van de RPA-professionals is tevreden over hun carrière.
  • Tachtig procent van de respondenten vindt dat hun organisatie waarde hecht aan het werk dat ze doen.
  • Tweeënnegentig procent gelooft dat de RPA-industrie een hoog groeipotentieel heeft in de komende vijf jaar, en 84% gelooft dat hun baan als RPA-ontwikkelaar een positieve impact zal hebben op hun volgende carrièrestap.
  • Eenentachtig procent van de respondenten voelt zich uitgedaagd in hun werk. Respondenten profiteren van RPA-certificeringsprogramma’s om bij te scholen, waarbij 96% van de gecertificeerde ontwikkelaarsrespondenten hun RPA-certificering van UiPath ontvangt.

“Er is nog nooit een grotere vraag geweest onder bedrijven om de inspanningen op het gebied van digitale transformatie voor bedrijfsflexibiliteit en continuïteit te versnellen. RPA heeft zichzelf bewezen als een technologie die bedrijven in staat stelt wendbaar, flexibel en efficiënt te zijn. Het is niet verwonderlijk om te zien dat er meer vraag is naar RPA-professionals dan ooit tevoren ”, aldus Tom Clancy, SVP UiPath Learning. “Door middel van trainingsprogramma’s en gemeenschapsconferenties zoals DevCon zetten we ons in om mensen van over de hele wereld de RPA-vaardigheden te geven die ze nodig hebben om aan deze eisen te voldoen en te slagen op de werkplek van de toekomst.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant