Home Bots & Business San Antonio International zet Xenex LightStrike-robot in

San Antonio International zet Xenex LightStrike-robot in

door Pieter Werner

San Antonio International Airport (SAT) is de eerste luchthaven ter wereld die de Xenex LightStrike-robot aanschaft en gebruikt , een robot die met ultraviolette (UV) ruimtedesinfectietechnologie SARS-CoV-2 deactiveert, het virus dat COVID-19 veroorzaakt.

De LightStrike-robot maakt gebruik van de allernieuwste technologie door middel van uitbarstingen van intens UV-licht om moeilijk te doden virussen en bacteriën te vernietigen die op gewone plaatsen en moeilijk schoon te maken ruimtes worden aangetroffen. SAT is de eerste luchthaven die LightStrike-robottechnologie van Xenex implementeert

Zorg

LightStrike-technologie wordt gebruikt in zorginstellingen om microscopisch kleine ziekteverwekkers te vernietigen die vaak worden aangetroffen op oppervlakken met een hoge aanraking en die zorggerelateerde infecties kunnen veroorzaken. Bij tests uitgevoerd door het Texas Biomedical Research Institute – een van ’s werelds toonaangevende onafhankelijke onderzoeksinstituten die zich uitsluitend bezighouden met infectieziekten – vernietigde de LightStrike-robot SARS-CoV-2, het virus dat COVID-19 veroorzaakt, in twee minuten. SAT brengt ditzelfde niveau van desinfectie nu naar de commerciële luchthavenindustrie.

Xenon

Met behulp van milieuvriendelijk gepulseerd xenon kan de draagbare LightStrike een gebied in minder dan 10-15 minuten desinfecteren zonder opwarm- of afkoeltijd. Hierdoor kan de LightStrike-robot snel en eenvoudig worden ingezet om gebieden met veel verkeer te desinfecteren zonder de passagiers te storen. Het wordt beheerd door het servicepersoneel van de luchthaven en kan overal op de luchthaven worden gebruikt – waaronder jetbruggen, gate-zones, ticketbalies, bagageclaim, concessies, liften en toiletten – op plaatsen met veel contact of veel verkeer.

Medewerkers

“De gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en passagiers is altijd onze eerste prioriteit geweest”, zegt Jesus Saenz, Jr., directeur van luchthavens van de stad San Antonio. “De acquisitie van de Xenex LightStrike-robot is de nieuwste innovatieve verbetering van onze dagelijkse activiteiten en inspanningen om ervoor te zorgen dat reizen via San Antonio International Airport de gemakkelijkste en veiligste ervaring is die passagiers kunnen tegenkomen.”

Luchtvaart

“COVID-19 zorgde er bijna voor dat de luchtvaartindustrie stil kwam te liggen”, zegt Dr. Mark Stibich, Chief Scientific Officer en mede-oprichter van Xenex. “Planning voor de desinfectie van openbare ruimtes – vooral commerciële luchthavens – is een belangrijke prioriteit om het risico op overdracht van ziekten te verminderen. Het opzetten van een effectieve infrastructuur voor infectiepreventie is essentieel, en we zijn er trots op samen te werken met San Antonio International Airport om hierin de luchtvaartindustrie te leiden. ”

Groeien

In 2012 haalde de stad San Antonio het hoofdkantoor en de productieactiviteiten van Xenex binnen Sinds die tijd, en met de steun van de stad, is Xenex blijven groeien en heeft het zichzelf gevestigd als grote speler op het gebied van mobiele UV-desinfectietechnologie.

Economische groei

“Ik ben verheugd om het gebruik van innovatieve technologie op de luchthaven te zien om de steeds veranderende uitdagingen in de strijd tegen COVID-19 en andere infectieziekten aan te pakken”, zei burgemeester Ron Nirenberg. “De toekomstgerichte stappen van ons luchtvaartteam, zoals het gebruik van deze UV-desinfectietechnologie en de samenwerking met het in San Antonio gevestigde Xenex, zullen onze stad goed positioneren voor economische groei nu en in de komende jaren.”

Veiligste omgeving

“Ons doel is om onze passagiers de veiligste omgeving te bieden. We hebben al een uitgebreid reinigings- en desinfectieproces geïmplementeerd ”, aldus Saenz. “We zijn verheugd om de LightStrike toe te voegen aan onze huidige gezondheidsverbeteringen als aanvulling op onze sanitaire stations, sociale afstandsmaatregelen en andere veiligheidsprotocollen. We zijn er trots op een leider te zijn in de luchtvaartindustrie als het gaat om gezondheid en veiligheid, en om de eerste luchthaven te zijn die de LightStrike in dienst heeft. ”

Misschien vind je deze berichten ook interessant