Home Bots in Society Onderzoek; Meer robots in het onderwijs

Onderzoek; Meer robots in het onderwijs

door Pieter Werner

Volgens Grand View Research zal de wereldwijde markt voor educatieve robots in 2030 5,5 miljard dollar bedragen. De markt zal naar verwachting jaarlijks groeien met 23,4%. Door de opkomst van interactief leren bij onderwijsinstellingen.

Educatieve robots maken gebruik van real-life educatieve modellen om studenten te helpen nieuwe vaardigheden op te doen, door het leerproces te verbeteren. Educatieve robots helpen op het gebied van wetenschap, technologie, techniek, kunst en wiskunde, evenals computerprogrammering, taalkunde, geschiedenis en aardrijkskunde. Bovendien helpen deze robots ook om jonge studenten betrokken te houden, omdat ze geavanceerde mechanica, stembesturing en gebaren bevatten.

De wereldwijde uitbraak van de COVID-19-pandemie heeft een negatief effect gehad op de markt voor educatieve robots, aangezien er verschillende wijzigingen in het onderwijssysteem zijn aangebracht, waardoor studenten thuis kunnen blijven en hun opleiding kunnen voortzetten. Studenten misten daardoor echter de praktische leerervaring. De verwachte groei van de markt voor educatieve robots zal nog verder worden gestimuleerd door overheidsinitiatieven in verschillende landen.

Misschien vind je deze berichten ook interessant