Home Bots & Business Wereldwijde markt voor lasrobots groeit naar $ 14 miljard

Wereldwijde markt voor lasrobots groeit naar $ 14 miljard

door Pieter Werner

De omvang van de wereldwijde markt voor lasrobots wordt momenteel geschat op $ 7. 6 miljard, maar zal naar verwachting bijna verdubbelen tot 2027, met een verwachte omvang van US $ 14 miljard. Dit blijkt uit het rapport “Global Robotic Welding Industry“.

Puntlassen, een van de segmenten die in het rapport worden geanalyseerd, zal naar verwachting jaarlijks groeien met 8,5% en tegen het einde van de analyseperiode 8,4 miljard dollar bereiken. Rekening houdend met het aanhoudende herstel na de pandemie, wordt de groei in het Arc Welding-segment bijgesteld naar een herziene CAGR van 9,4% voor de volgende periode van 7 jaar. De Amerikaanse markt wordt geschat op $ 2,3 miljard, terwijl China naar verwachting zal groeien met 8,5% CAGR

De markt voor lasrobots in de VS wordt geschat op 2,3 miljard dollar in het jaar 2020. China, de op een na grootste economie ter wereld, zal naar verwachting tegen het jaar 2027 een marktomvang van 2,4 miljard dollar bereiken, met een CAGR van 8,5% over de analyseperiode 2020 tot 2027. Andere opmerkelijke markten zijn Japan en Canada, die beide naar verwachting met respectievelijk 8,5% en 7,4% zullen groeien in de periode 2020-2027. Binnen Europa zal Duitsland naar verwachting groeien met ongeveer 7,4% CAGR.

In het wereldwijde segment ‘Overige typen’ zullen de VS, Canada, Japan, China en Europa de geschatte CAGR van 11,8% voor dit segment aansturen. Deze regionale markten, goed voor een gecombineerde marktomvang van 537,2 miljoen dollar in het jaar 2020, zullen tegen het einde van de analyseperiode een verwachte omvang van 1,2 miljard dollar bereiken. China blijft een van de snelst groeiende landen in dit cluster van regionale markten.

Zie ook:

Misschien vind je deze berichten ook interessant