Home Bots in Society Nieuwe security-oplossing voor kwetsbaar Smart Home

Nieuwe security-oplossing voor kwetsbaar Smart Home

door Pieter Werner

Kaspersky heeft Smart Home Security gelanceerd. Hiermee kunnen telecomoperators de explosief groeiende smart home markt beschermen tegen bedreigingen als kwaadaardige aanvallen, verborgen toezicht en apparaatstoringen.

Steeds meer huizen beschikken over een ecosysteem van slimme apparaten die zijn verbonden in een netwerk. Met name de markt voor Internet of Things (IoT)-apparaten heeft de laatste tijd een forse groei doorgemaakt, met een groei van 23,1% in 2020.

Zorgen

Tegelijkertijd blijkt uit onderzoek door Nokia dat het aantal aanvallen gericht op het hacken van die aangesloten apparaten in een jaar tijd is verdubbeld, van 16,17% naar 32,72%. Uit onderzoek door Kaspersky blijkt bovendien dat de meeste gebruikers (89%) van die slimme apparaten zich zorgen maakt over de beveiliging ervan.

Smart Home Security wordt door een telecomoperator op een router geïnstalleerd, de gebruiker kan met een applicatie op een smartphone de beveiliging controleren en de apparaten monitoren.

Toekomst

Oleg Nevstruev, Head of Customized & Technology Products Management bij Kaspersky: “We zien de populariteit van smart home-apparaten elk jaar toenemen. Parallel hieraan neemt natuurlijk ook het aantal verschillende aanvallen gericht op het hacken van aangesloten apparaten toe. Gezien het feit dat smart home geen tijdelijke trend is, maar onze toekomst, is het duidelijk dat deze categorie apparaten een compleet product vereist dat uitgebreide bescherming biedt tegen een breed scala aan bedreigingen. Wij geloven dat Kaspersky Smart Home Security telecomoperators zal helpen om in te spelen op de groeiende vraag van gebruikers om apparaten voor hun smart home te beschermen.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant