Home Bots & Business NavInfo: AI voor autonoom rijden en smart cities

NavInfo: AI voor autonoom rijden en smart cities

door Pieter Werner

NavInfo , leverancier van oplossingen voor autonoom rijden, heeft een geïntegreerde AIRI AI Ready infrastructuur in gebruik genomen. AIRI is gebaseerd op NVIDIA DGX-1 en Pure Storage FlashBlade, een zeer snel file- en objectstorageplatform. NavInfo Europe omvat onder andere het Advanced Research Lab van NavInfo Co., Ltd., dat simulatie-oplossingen ontwikkelt die zorgen voor meer veiligheid en kostenefficiency voor de automobielindustrie.

NavInfo wilde complexe AI-modellen draaien om nauwkeurige, up-to-date navigatiekaarten te produceren. Autofabrikanten gebruiken deze kaarten voor hun navigatiesystemen en systemen voor autonoom rijden. Daarom is het voor NavInfo essentieel om zeer grote datasets, in real-time en 24/7 te kunnen verwerken. Daarbij waren het accuraat interpreteren van o.a. camerabeelden voor autonoom rijden en kostenbeheersing twee belangrijke uitdagingen. NavInfo Europe heeft AIRI gekozen vanwege de krachtige infrastructuur die in staat is om complexe datasets in real-time te analyseren en kunstmatige intelligentie te trainen.

“Met behulp van FlashBlade en AIRI kunnen we klanten in de automobielindustrie en andere domeinen (zoals smart cities en asset management) voorzien van geavanceerde en op maat gesneden oplossingen”, zegt Frank Geujen, Program Management Office Director, Advanced Research Lab, NavInfo (Europe) B.V. “De NVIDIA DGX processors in AIRI kunnen zeer zware berekeningen uitvoeren, maar dat moet natuurlijk wel ondersteund worden door een opslagsysteem dat heel veel data zeer snel kan lezen en weer wegschrijven. Het datacentrische design van Pure Storage heeft ons veel kopzorgen weggenomen op het gebied van infrastructuur en mogelijke bottlenecks.”

Data storage

Voor autonoom rijden moet de omgeving van het voertuig, bij voorkeur in real-time, worden herkend en in de navigatie meegenomen. NavInfo zet AI en deep learning in om de kwaliteit van zijn producten en diensten verder te verbeteren en gebruikt hiervoor de data van de vele sensoren die tegenwoordig in iedere auto zitten. Door deze data te gebruiken om een AI-model te trainen, wordt de nauwkeurigheid sterk vergroot.

“Bij het ontwerpen en implementeren van een effectieve AI-infrastructuur krijgen organisaties vaak te maken met uitdagingen rond de integratie van de verschillende componenten”, zegt Theo van Teylingen, Managing Director Nederland bij Pure Storage. “Het was duidelijk dat NavInfo zo snel mogelijk over nieuwe inzichten wilde beschikken: real-time analyse is essentieel om klanten zeer accurate kaartinformatie en navigatiesystemen te kunnen bieden. Dankzij het vermogen om snel en efficiënt meerdere, grote datasets te combineren en te analyseren, zorgt AIRI voor hogere prestaties. Daarnaast helpt AIRI NavInfo om de kosten te beheersen, wat heeft geresulteerd in een hoge ROI.”

De modellen en grote datasets die NavInfo Europe gebruikt, stellen zeer hoge eisen aan data storage. Analysetaken moeten kunnen draaien op verschillende servers en soms zelfs tijdens de analyse verplaatst worden tussen servers. De technologie van Pure Storage is essentieel om het hele AI-systeem vlekkeloos te laten draaien. De volgende stap is het aanbieden van AI-as-a-Service aan klanten uit de automobielindustrie en andere sectoren over de hele wereld. Hiervoor zal het AIRI-systeem verder uitgebreid worden.

Misschien vind je deze berichten ook interessant