Home Bots & Business Betaalplatform gebruikt machine learning om betaalgedrag te voorspellen

Betaalplatform gebruikt machine learning om betaalgedrag te voorspellen

door Pieter Werner

Het order-to-cash platform van FinTech-bedrijf Onguard zal vanaf het eerste kwartaal in 2020 het betaalgedrag van debiteuren gaan voorspellen, om daar direct naar te kunnen handelen. De historische data uit de software van Onguard, de externe debiteureninformatie van bedrijfsdata-expert Altares Dun & Bradstreet en de factuur- en betaalhistorie van de klant zelf worden bij elkaar gebracht.

Scorecard

Dit gebeurt via machine learning op een door Quantforce gegenereerde scorecard. De score die ontstaat rangschikt de debiteuren op volgorde van risico op niet-betaling. Zo kunnen organisaties in een vroeg stadium inschatten wat het betaalgedrag is van klanten en daarop anticiperen.

Debiteureninformatie

Wanneer het risicoprofiel van de klant bekend is, wordt het mogelijk om workflows direct aan te passen op het betaalrisico met behulp van artificial intelligence. Wanneer wordt voorspeld dat een klant niet of te laat gaat betalen is het volgens Onguard mogelijk om op tijd voorzorgsmaatregelen te treffen. Dit moet de organisatie tijd besparen, exposure beperken en onnodige acties, zoals het versturen van aanmaningen of de overdracht aan incassobureaus, voorkomen.

Misschien vind je deze berichten ook interessant