Home Bots & Business Mona Keijzer presenteert Strategisch Actieplan AI

Mona Keijzer presenteert Strategisch Actieplan AI

door Marco van der Hoeven

Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) presenteerde vandaag in Den Haag het Strategisch Actieplan voor Artificiële Intelligentie (AI) van het kabinet. In dit actieplan staan meer dan honderd voorgenomen acties, zoals intensieve samenwerking met het bedrijfsleven en wetenschap én het investeren van publieke middelen. Hiermee wil het kabinet de maatschappelijke en economische kansen van AI voor Nederland optimaal benutten. Het Strategisch Actieplan voor Artificiële Intelligentie is vandaag ook door Mona Keijzer namens het kabinet naar de Kamer is gestuurd.

Kabinetsstrategie voor Artificiële Intelligentie

De regering heeft de ambitie om met Nederland en Europa mee te doen in de voorhoede van een wereldwijd concurrerende economie, met een gecoördineerde kabinetsaanpak hebben op het gebied van AI. Door publiek-private samenwerking moeten zo maatschappelijke en economische kansen op het thema AI worden benut. Daarnaast gaat de strategie in op voorwaarden als onderzoek, scholing, gebruik van data, en de benodigde digitale infrastructuur en de wijze waarop mensen en bedrijven erop kunnen vertrouwen dat AI zorgvuldig wordt ingezet.

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant

1 comment

Nederland steunt digitaliseringsstrategie EU, benadrukt belang AI | Rockingrobots 16 april 2020 - 06:58

[…] presenteerde Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) in Den Haag het Strategisch Actieplan voor Artificiële Intelligentie (AI) van het kabinet. In dit actieplan staan meer dan honderd voorgenomen acties, zoals intensieve […]

Comments are closed.