Home Bots in Society Leerlingen van basisschool maken kennis met robots

Leerlingen van basisschool maken kennis met robots

door Pieter Werner

RobotWise heeft tijdens de voorjaarvakantie een gratis RobotWise-dag georganiseerd voor leerlingen van groepen 6 en 7 van basisschool De Bloeiwijzer in Amstelveen. Om deze vakantie-activiteit mogelijk te maken en ervoor te zorgen dat alles veilig gebeurde volgens de geldende RIVM-richtlijnen, is nauw samengewerkt met de gemeente Amstelveen.

Het doel van deze RobotWise-dag was om kinderen juist tijdens deze vakantieperiode in coronatijd extra sociale en emotionele ondersteuning te bieden. Maar ook voor leerlingen die bijvoorbeeld extra aandacht nodig hebben op het gebied van taal of rekenen.

Samenwerken

Er waren verschillende activiteiten met educatieve robots, waarbij leerlingen veel met elkaar moesten samenwerken en spelenderwijs leerden om robots te programmeren. Trainers van RobotWise waren de hele dag aanwezig om de leerlingen te begeleiden en om ervoor te zorgen dat de coronarichtlijnen werden gevolgd.

Talenten

“Voor kinderen is het wezenlijk om gezien te worden. Dit is altijd belangrijk, maar in deze tijd helemaal. Mooi dat De Bloeiwijzer en RobotWise samenwerken om in de vakantie kinderen te ondersteunen bij het verkennen van hun talenten en mogelijkheden. De gemeente moedigt dit soort initiatieven aan”, zegt Frank Berkhout, Wethouder Onderwijs & Jeugd bij de gemeente Amstelveen.

Speciaal onderwijs

“Kinderen hebben het bijzonder zwaar met alle coronamaatregelen. Voor kinderen die speciaal onderwijs nodig hebben, geldt dit nog sterker. Daarom hebben we in samenwerking met De Bloeiwijzer en met de gemeente Amstelveen deze RobotWise-dag georganiseerd”, zegt Tamar Neter, CEO en oprichter van RobotWise.

Emotioneel gebied

“Dit was voor de leerlingen niet alleen een leuke en boeiende vakantie-activiteit; ze kregen ook extra aandacht op sociaal en emotioneel gebied. Ons leerprogramma met diverse educatieve robots is daar specifiek voor ontwikkeld. We zien telkens weer dat kinderen het niet alleen erg leuk vinden om zelf met onze robots aan de slag te gaan, maar ook dat ze beter met elkaar samenwerken en communiceren.”

Foto: O.Sahin

Zie ook

Thijs Dorssers, Holland Robotics: ‘Leer kinderen over robots’

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant