Home Bots in Society Rondleiding door robot in het Zeeuws Museum

Rondleiding door robot in het Zeeuws Museum

door Pieter Werner

Het Zeeuws Museum in Middelburg heeft een wereldprimeur. Vanaf 18 maart a.s. wordt voor rondleidingen op afstand gebruik gemaakt van de allernieuwste telepresence robot ‘GOBE’ van Smartrobot.Solutions.

Tot en met 13 juni a.s. biedt het Zeeuws Museum gratis interactieve rondleidingen in het Nederlands (op verzoek ook in het Engels) voor iedereen in de wereld. Samen met de rondleider en GOBE duik je in de beroemde wandtapijten van het museum. Wil je dit ook ervaren? Het kan vanaf donderdag 18 maart t/m 13 juni 2021 op donderdag t/m zondag. De rondleiding duurt 45 minuten en start om 10.30 uur en om 11.30 uur. Woensdagen zijn gereserveerd voor speciale afspraken.

Wereldgeschiedenis

De wandtapijten van het Zeeuws Museum geven een unieke kijk op de opstand die van 1572 tot 1576 is uitgevochten voor de Zeeuwse kust en op de Schelderivieren. Het markeert het begin van de Tachtigjarige oorlog (1568 – 1648) tegen de Spaanse koning Philips II. Deze oorlog resulteert in de oprichting van de Republiek der Nederlanden.

Aanmelden

Het is nodig deze rondleiding te reserveren via rondleidingen@zeeuwsmuseum.nl
Na ontvangst van een bevestigingsmail kun je deelnemen. Let op: Nodig is een laptop of desktop met Google Chrome en optimale wifi (5Ghz)

Misschien vind je deze berichten ook interessant