Home Bots & Brains Wetenschappers Universiteit Oxford ontwikkelen snelle testtechnologie voor COVID-19

Wetenschappers Universiteit Oxford ontwikkelen snelle testtechnologie voor COVID-19

door Pieter Werner

Wetenschappers van het Engineering Science Department van de University of Oxford en het Oxford Suzhou Centre for Advanced Research (OSCAR) hebben een sneltesttechnologie ontwikkeld voor het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2 (COVID-19). Het team, onder leiding van prof. Zhanfeng Cui en prof. Wei Huang, heeft gewerkt aan het verbeteren van de testmogelijkheden terwijl het virus zich internationaal verspreidt.

De nieuwe test is veel sneller en heeft geen ingewikkeld instrument nodig. Eerdere virale RNA-tests duurden 1,5 tot 2 uur om een ​​resultaat op te leveren. Het onderzoeksteam heeft een nieuwe test ontwikkeld, gebaseerd op een techniek die in slechts een half uur tijd ruim drie keer sneller kan zijn dan de huidige methode.

Virale detectie

Prof Wei Huang zegt: ‘Het mooie van deze nieuwe test ligt in het ontwerp van de virale detectie die specifiek SARS-CoV-2 (COVID-19) RNA- en RNA-fragmenten kan herkennen. De test heeft ingebouwde controles om valse positieven of negatieven te voorkomen en de resultaten zijn zeer nauwkeurig. ’

Gevoelig

Bovendien is de technologie erg gevoelig. Dit betekent dat patiënten in een vroeg stadium van infectie mogelijk eerder kunnen worden geïdentificeerd, wat mogelijk kan helpen de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 (COVID-19) te verminderen. De technologie vereist alleen een eenvoudig warmteblok dat een constante temperatuur handhaaft voor RNA-reverse transcriptie en DNA-amplificatie, en de resultaten kunnen met het blote oog worden gelezen. Dit maakt het potentieel nuttig in landelijke gebieden of gemeenschapscentra.

Klinische monsters

De technologie is gevalideerd met echte klinische monsters in het Shenzhen Luohou People’s Hospital in China. Het Shenzhen Luohu People’s Hospital heeft de kits voor snelle detectie toegepast op 16 kliniekmonsters, waaronder 8 positieven en 8 negatieven, die zijn bevestigd door conventionele RT-PCR-methoden en ander klinisch bewijs. De testresultaten met de snelle detectiekits waren allemaal succesvol.

Bijdrage

Prof. Zhanfeng Cui, de directeur van OSCAR, zegt: ‘Ik ben trots op ons team dat een nuttige technologie heeft ontwikkeld en een bijdrage kan leveren bij de bestrijding van CoV-19, en we zijn het medische team van het ziekenhuis onder leiding van Dr. Xizhou zeer dankbaar Sun, Dr. Xiuming Zhang en Dr. Dan Xiong voor hun aandeel in het testen van deze nieuwe technologie. ‘

Experimenten

De wetenschappers van Oxford werken nu aan de ontwikkeling van een geïntegreerd apparaat, zodat de test kan worden gebruikt in klinieken, luchthavens of zelfs voor thuisgebruik. Het project is geïnitieerd door het Oxford Suzhou Centre for Advanced Research (OSCAR), een centrum van de Universiteit van Oxford in het Suzhou Industrial Park. De experimenten om de technologie te ontwikkelen, werden uitgevoerd bij de afdeling Technische Wetenschappen van de Universiteit van Oxford.

Misschien vind je deze berichten ook interessant