Home Bots & Business Amerikaanse scheepsbouwer Halter Marine bestelt grote hoeveelheid lasrobots

Amerikaanse scheepsbouwer Halter Marine bestelt grote hoeveelheid lasrobots

door Pieter Werner

Het Deense Inrotech heeft een order ontvangen voor een grote hoeveelheid lasrobots voor de scheepsbouw in de Verenigde Staten. De Inrotech-MicroTwin en Inrotech-Crawler zijn gekocht door Halter Marine in Pascagoula, en zullen worden gebruikt voor de bouw van de nieuwe Polar Security Cutter van de Amerikaanse kustwacht. Het 460 voet lange schip zal de Amerikaanse nationale belangen in de Arctische en Antarctische wateren ondersteunen.

De standaard lasrobots van Inrotech passen in de productiebehoeften van Halter Marine om de Polar Security Cutter efficiënt samen met een verscheidenheid aan zeeschepen te lassen. De robots zullen worden geïntegreerd en geïmplementeerd in de productie van Halter Marine om het aantal manuren te verminderen, de laskwaliteit te verhogen en de productiviteit te verbeteren. De lasrobots van Inrotech vervangen doorgaans 4-5 lassers per ploegendienst per robot.

Mobiele robots

Inrotech is een Deens bedrijf dat is ontstaan ​​uit de scheepsbouw en vandaag de dag is de scheepsbouw nog steeds de belangrijkste markt. In plaats van enorme portalen met grote en zware semi-stationaire robots, die opereerden in speciale productieruimtes waar de grote componenten werden vervoerd om te worden gelast, koos Inrotech de andere kant op: kleine, mobiele robotoplossingen maken die kunnen worden verplaatst naar of zelfs in de bestaande productielay-out.

Software

Deze oplossing bood verschillende voordelen ten opzichte van de traditionele op portalen gebaseerde oplossingen: lagere kosten, minder transport van grote constructies en flexibiliteit om naar verschillende werkgebieden te verhuizen. Inrotech heeft wereldwijd zeer goed haalbare lasrobots geleverd voor windtorens, staalconstructies zoals bruggen en andere toepassingen, maar ook voor waterkrachtcentrales.

Het succes van het bedrijf is gebaseerd op een unieke technologische combinatie van mobiele lasautomatisering en gebruiksvriendelijke software. Met de groeiende vraag naar kwaliteitslassen, vereisten voor verbetering van de werkomgeving, gebrek aan bekwame lassers, ziet Inrotech een enorme potentiële markt voor robotlasoplossingen.

Misschien vind je deze berichten ook interessant