Home Bots & Business Samenwerking in robots voor de supply chain

Samenwerking in robots voor de supply chain

door Pieter Werner

Dematic gaat samenwerken met Dexterity, leverancier van magazijnrobots, om de supply chain te verbeteren. Dematic gaat wereldwijd Dexterity robots aanbieden en Dexterity krijgt hiermee toegang tot de Europese markt.

Retailers en distributeurs in de hele wereld zijn momenteel op zoek naar automatisering om aan hun meest dringende zakelijke behoeften te voldoen. Door kennis van supply chain-oplossingen te combineren met  geavanceerde robottechnologie, moet de samenwerking tussen Dematic en Dexterity volledig geïntegreerde, autonome en schaalbare oplossingen opleveren.

Dematic gaat robotsystemen inzetten die al zijn besteld door Dexterity’s klanten in de consumentengoederenproductie, detailhandel en pakketleveringen en tevens Dexterity-oplossingen verkopen en implementeren aan de eigen magazijn-, distributie- en orderverwerkingsklanten in de komende jaren.

Het SaaS-gebaseerde robotplatform van Dexterity transformeert standaard industriële robotarmen in robots met tastzin, zicht en het vermogen om te leren en te multitasken. Dit type robots lost enkele van de moeilijkste operationele uitdagingen op, zoals het samenstellen van pallets met gemengde SKU’s, goederen apart zetten en registreren en het afhandelen van bestellingen.

Tot op heden zijn er al ruim 37 miljoen goederen gepickt door Dexterity-robots in magazijnen in de Verenigde Staten. Op basis daarvan zijn de geavanceerde algoritmen en machine learning (ML) verfijnd die efficiëntieverbeteringen van processen, de goederenstroom en gebruikte systemen mogelijk maken.

Dexterity’s aanpak van het roboticaplatform sluit aan op de systemen en software-roadmap van Dematic. Daarom versnelt deze samenwerking de mogelijkheden van Dematic om klanten aanpasbare autonome oplossingen te bieden, die zowel de flexibiliteit van vaste automatiseringsoplossingen vergroten als de afhankelijkheid van arbeidskrachten verminderen.

Het eerste door Dematic geleverde Dexterity-robotsysteem wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2022 geïmplementeerd.

Misschien vind je deze berichten ook interessant