Home Bots & Business Scailable en MCS intensiveren samenwerking op gebied van AI

Scailable en MCS intensiveren samenwerking op gebied van AI

door Pieter Werner

Scailable en MCS gaan strategisch samenwerken met als doel nog meer organisaties kennis te laten maken met de mogelijkheden van AI. Scailable heeft de plug & play Scailable AI manager ontwikkeld voor de MCS AI Gateway. Daarnaast wordt MCS exclusieve Value-Added Distributeur en Logistics Service Provider.

De basis voor dit partnership is een gedeelde visie om AI-innovaties naar de ‘EDGE’ te brengen. Dankzij de lichtgewicht Scailable AI-toepassing kan deze lokaal (EDGE) worden uitgevoerd op de MCS AI Gateway. Voor Scailable is deze samenwerking een belangrijke stap voorwaarts om hun EDGE AI-oplossingen verder uit te bouwen. Het partnership ondersteunt MCS in haar streven om haar bereik als Managed IoT-expert verder uit te breiden

Relevante AI-toepassingen zijn onder andere object- en people detectie, people counting en nummerplaatherkenning (ANPR). Deze toepassingen zijn allemaal mogelijk op de EDGE met de MCS AI Gateway. De EDGE vorm van kunstmatige intelligentie leent zich uitstekend voor industriële en zakelijke toepassingen waarbij bestaande infrastructuur slimmer kan worden gemaakt.

EDGE AI heeft volgens de bedrijven grote voordelen voor het bedrijfsleven vergeleken bij Cloud AI. Ten eerste is het duurzamer. Bestaande hardware zoals IP-camera’s kunnen gebruikt blijven worden. Daarnaast is het goedkoper, want er zijn geen verborgen kosten voor de cloud. Ten derde is het veiliger omdat de AI applicaties lokaal draaien. Als laatste is het ook sneller. Dit omdat de gegevens direct worden verwerkt in de speciale gateways.

Misschien vind je deze berichten ook interessant