Home Bots & Business Edge-as-a-Service voor robots en autonome voertuigen

Edge-as-a-Service voor robots en autonome voertuigen

door Pieter Werner

NTT heeft samen met VMware Edge-as-a-Service gelanceerd, een managed edge computing platform waarmee organisaties applicaties sneller kunnen inzetten, beheren en monitoren dichter bij de edge. Deze technologie is onder meer bedoeld om het toenemend gebruik van robots en autonome voertuigen te faciliteren.

NTT en VMware werken samen aan innovaties op het gebied van edge- oplossingen en diensten. NTT gebruikt de Edge Compute Stack van VMware voor de nieuwe Edge-as-a-Service oplossing. Daarnaast maakt VMware gebruik van NTT’s Private 5G-technologieën als onderdeel van de edge-oplossing.

Edge-as-a-Service is een wereldwijd beschikbare geïntegreerde oplossing die de digitale transformatie van bedrijven versnelt. Het zorgt voor bijna-nul-latency voor bedrijfstoepassingen aan de netwerk edge, optimaliseert de kosten en verbetert de ervaringen van eindgebruikers in een veilige omgeving.

Edge-as-a-Service, met VMware’s Edge Compute Stack, omvat Private 5G-connectiviteit en wordt geleverfd door NTT met hardware van Intel. Via gecoördineerde co-innovatie, verkoop en business development zullen NTT, VMware en Intel de oplossing op de markt brengen.

Nu fabrieken steeds meer gebruikmaken van robotica, voertuigen die autonoom rijden en fabrikanten overstappen op omnichannel-modellen, is er een grotere behoefte aan gedistribueerde rekenkracht en gegevensopslag met ultrasnelle responstijden. “De combinatie van Edge en Private 5G die we introduceren is een game changer voor onze klanten en de hele industrie”, zegt Shahid Ahmed, Group EVP, New Ventures and Innovation CEO bij NTT. “De combinatie van NTT en VMware’s Edge Compute Stack en Private 5G levert een unieke oplossing met krachtige resultaten voor ondernemingen die de prestaties en kostenefficiëntie van kritieke applicaties aan de netwerk edge willen optimaliseren. Minimale latency, maximale verwerkingskracht en een wereldwijde dekking zijn precies wat bedrijven nodig hebben voor het versnellen van hun digitale transformatie.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant