Home Bots & Business OSARO presenteert nieuwe palletizer robot

OSARO presenteert nieuwe palletizer robot

door Pieter Werner

OSARO, leverancier van door machine learning ondersteunde robotica voor e-commerce, heeft de lancering aangekondigd van het OSARO Robotic Depalletization System. Deze robot, ontworpen voor warehousing en e-commerce-fulfilment, automatiseert de taak van het lossen van pallets met gemengde dozen, een proces dat arbeidsintensief en potentieel gevaarlijk is.

Ash Sharma, managing director bij Interact Analysis, wees op de grote vraag naar depalletiseren, waarbij er dit jaar naar verwachting wereldwijd meer dan drie miljard pallets zullen worden gedepalletiseerd, waarvoor een aanzienlijke fulltime medewerker (FTE) nodig is. Het OSARO Robotic Depalletization System maakt gebruik van OSARO SightWorks Perception-software, waardoor de robot op bekwame wijze verschillende pakketformaten en materialen kan verwerken die vaak voorkomen in pallets met gemengde dozen. Deze technologie identificeert ook vreemde voorwerpen of beschadigde dozen, wat zowel de veiligheid als de efficiëntie op de werkplek vergroot.

Tot de functies van het systeem behoren onder meer herkenning van dozen met gemengde dozen, detectie van vreemde voorwerpen, detectie van beschadigde dozen, detectie van uitstekende dozen en flexibele inzet. Het is ontworpen voor 3PL-activiteiten, distributiecentra en e-commerce fulfilmentmagazijnen en biedt een aanzienlijke vooruitgang op het gebied van magazijnautomatisering.

CEO van OSARO, Derik Pridmore, benadrukte het vermogen van het systeem om pallets te verwerken die zijn geladen met een onvoorspelbare verscheidenheid aan dozen en pakketten, een veel voorkomend scenario in moderne magazijnen. Het systeem verbetert niet alleen de veiligheid, maar belooft ook tot 40% kostenbesparingen in vergelijking met handarbeid, met potentieel voor grotere besparingen bij extra ploegendiensten.

De automatisering van depalletisering wordt ook gezien als een oplossing voor het aanhoudende tekort aan arbeidskrachten in magazijnactiviteiten, vooral in banen die fysiek veeleisend en potentieel gevaarlijk zijn. De Amerikaanse Occupational Health and Safety Administration (OSHA) schat de jaarlijkse economische schade door gerelateerde verwondingen tussen de $45 en $54 miljard.

Misschien vind je deze berichten ook interessant