Home Bots in Society ‘Minder noodoproepen dankzij beveiligingsrobot’

‘Minder noodoproepen dankzij beveiligingsrobot’

door Pieter Werner

Knightscope, een fabrikant van volledig autonome beveiligingsrobots, claimt dat de technologie meetbaar effect heeft op criminaliteit. Volgens een artikel in de Las Vegas Review heeft een appartementencomplex dat de meeste 911-oproepen had in Las Vegas dankzij de inzet van een K5-beveiligingsrobot aanzienlijk minder last van misdaad en vandalisme door de afschrikwekkende werking van de robotbewaker.

Agent Aden Ocampo-Gomez van het Las Vegas Metropolitan Police Department zegt in het artikel dat Liberty Village in de top drie stond van 911 oproepen bij appartementencomplexen in het noordoosten van de vallei, maar nu zelfs uit de top 10 is verdwenen. Het succes van de robot zou kunnen worden herhaald in andere complexen in Las Vegas die eigendom zijn van het in Californië gevestigde Westland Apartments, zei Batiz.

TSA

Knightscope heeft onlangs ook de 2e plaats behaald in de Power of Passengers Challenge. De Transportation Security Administration (TSA), onderdeel van het Department of Homeland Security (DHS), wil de effectiviteit en efficiëntie van haar beveiliging verbeteren, en de passagierscontrole verbeteren door gebruik te maken van innovatieve technologieën.

“De Autonomous Security Robots (ASR’s) van Knightscope patrouilleren 24/7/365 door het hele land en we zijn vereerd dat onze inspanningen erkend worden door de Transportation Security Administration. Het is weer een stap voorwaarts in onze missie om ervoor te zorgen dat de Verenigde Staten van Amerika het veiligste land ter wereld worden ”, aldus William Santana Li, voorzitter en CEO van Knightscope.

Zie ook

‘Minder misdaad dankzij politierobot’

Misschien vind je deze berichten ook interessant