Home Bots in Society Inholland en Future Facts lanceren minor Artificial Intelligence

Inholland en Future Facts lanceren minor Artificial Intelligence

door Pieter Werner

Dit voorjaar is de minor ‘Artificial Intelligence in Business’ bij Inholland gestart. Deze minor is het  antwoord op de stijgende marktbehoefte naar afstudeerders met kennis en ervaring op het gebied van data en technologie in de studierichting Business IT & Management. De minor is speciaal ontwikkeld door Inholland in samenwerking met Future Facts, die sinds de oprichting in 2016 de AI partner is voor grote top-3 spelers in de markt zoals PostNL, ANWB en KLM. 

‘Het samen ontwikkelen van deze minor met Future Facts die de combinatie maakt tussen theorie,  kennisoverdracht en de vertaling naar de praktijk, was dan ook de logische vervolgstap in de  samenwerking,’ aldus Boudewijn Boelman, opleidingsmanager Inholland.

Artificial Intelligence (AI), zowel voor overheden als het bedrijfsleven

Er zijn legio toepassingen die reeds gebruikmaken van een vorm van AI. Voor commerciële  organisaties is het van groot belang om niet achter te blijven t.o.v. de concurrentie. De uitwerking kan  liggen in het efficiënter inrichten en verbeteren van bestaande processen (denk aan het verlagen van  retourzendingen bij retailers), het kunnen maken van realistische scenario’s om beleid op te maken  (denk aan de impact van corona op bestaande dienstverlening) of op basis van Data Insights te  werken aan innovatieve, nieuwe producten of diensten. Voor autoriteiten is het een middel om  bijvoorbeeld criminaliteit te bestrijden. Dit zijn maar enkele voorbeelden van toepassingen.

Toepassen van de marktstandaarden in datagedreven werken

Inholland merkt dat steeds meer vraagstukken met data en technologie ontstaan in het bedrijfsleven.  Dat merken de derde- en vierdejaars studenten Business IT & Management ook tijdens hun stages; de  vraag naar skills om te kunnen werken met data en technologie neemt toe. Door deze minor te  volgen, bouwen zij deze skills direct op en weten ze hoe je vraagstukken gefundeerd en datagedreven  kunt aanvliegen. Zij doen bovendien kennis op van de standaarden die in de datagedreven business  gebruikt worden.

Realistische praktijkcase

Onderdeel van deze minor is een bezoek aan het hoofdkantoor van Future Facts. In een rollenspel  houden de studenten hier een interview met een directielid met een bedrijfsvraagstuk. Deze uitkomsten, die worden aangevuld met een synthetische dataset, dienen de studenten om te zetten  naar een stappenplan. Deze case herbergt verschillende leerelementen: zo leren ze te werken in  teams en taken te verdelen, maar ook data te analyseren, te interpreteren en te vertalen naar een  onderbouwd advies.

Meerwaarde van data en technologie in het bedrijfsleven

Bij dit minor ‘AI in Business’ komen de studenten met de belangrijkste competenties in aanraking:  beheren, analyseren, adviseren, ontwerpen, professionaliseren, implementeren en onderzoeken. Zo  werken Inholland Hogeschool en Future Facts aan het klaarstomen van eindejaarsstudenten, waarbij  zij met verrijkte kennis van de mogelijkheden op het gebied van data en technologie hun meerwaarde  in het bedrijfsleven kunnen leveren.

Misschien vind je deze berichten ook interessant