Home Bots & Business Zoom breidt AI-assistent uit met OpenAI

Zoom breidt AI-assistent uit met OpenAI

door Pieter Werner

Zoom Video Communications gaat OpenAI integreren in zijn AI-assistent Zoom IQ. Dit is de AI-assistent van Zoom die onder meer helpt bij het samenvatten van chat-threads, brainstorming, en het opstellen van content voor chats, e-mails en whiteboardsessies en meeting-agenda’s. Het nieuws werd bekend gemaakt tijdens de Enterprise Connect-vakbeurs in Orlando, naast andere aankondigingen die de hybride werkervaring verbeteren.

De AI-aanpak van Zoom is gebaseerd op een combinatie van eigen AI-modellen, modellen van marktleiders zoals OpenAI en modellen van klanten. De inzet van meerdere typen modellen bieden niet alleen flexibiliteit, maar ook personalisatiemogelijkheden: AI-modellen kunnen worden aangepast aan de vereisten van individuele klanten.

“We integreren AI-oplossingen al geruime tijd in de oplossingen van Zoom om onze klanten te helpen productiever te werken”, zegt Smita Hashim, chief product officer bij Zoom. “We zijn enthousiast over de mogelijkheden die nieuwe Large Language Models met zich meebrengen. Onze unieke AI-aanpak biedt klanten meer flexibiliteit en helpt hen om samenwerking en klantrelaties aanzienlijk te verbeteren.”

Tijdens Enterprise Connect kondigde Zoom enkele mogelijkheden aan die binnenkort beschikbaar komen in Zoom IQ, de AI-assistent in het Zoom-platform:

  • Schrijfhulp voor chats: Zoom Team Chat-gebruikers kunnen binnenkort Zoom IQ gebruiken om berichten samen te stellen op basis van de context van een chatgesprek, waarbij ze de schrijfstijl van reactiesuggesties kunnen personaliseren.
  • Schrijfhulp voor e-mails: Gebruikers kunnen Zoom IQ e-mailconcepten laten opstellen, waarbij de gesprekscontext wordt meegenomen uit eerdere Zoom Meetings, Zoom Phone-gesprekken en mailwisselingen. Aanvankelijk alleen beschikbaar in Zoom IQ for Sales.
  • Samenvattingen van vergaderingen: Zoom IQ kan samenvattingen van vergaderingen opstellen en deze inclusief vervolgacties direct delen via Team Chat, Zoom Calendar en Mail, zonder dat het gesprek moet worden opgenomen. Zo hoeven mensen die de meeting hebben gemist geen lange opnames meer terug te kijken.

Misschien vind je deze berichten ook interessant