Home Bots & Business Dataiku en Snowflake gaan samenwerken met cloud enterprise AI

Dataiku en Snowflake gaan samenwerken met cloud enterprise AI

door Pieter Werner

Dataiku, leverancier van een platform voor enterprise AI en machine learning, gaat samenwerken met cloud data platform Snowflake. Zij willen zo cloud-ready enterprise AI-oplossingen aanbieden waarmee organisaties inzichten krijgen voor het nemen van beslissingen door samenwerking tussen data-analisten, data scientists en grootschalige performance-optimalisatie.

Het partnership combineert de query-verwerking van Snowflake en de mogelijkheid om eenvoudig op te schalen om elke hoeveelheid data, workloads en gelijktijdige gebruikers en applicaties te ondersteunen met het portfolio van Dataiku voor machine learning en model management. Daarmee kunnen klanten holistische analyses maken en data-integratie toepassen.

Data science-programma

Naast het samenbrengen van technologie wordt binnen het partnership een geavanceerd data science-programma opgezet. Het doel hiervan is om system integrators zoals Wipro, Interworks en F33.ai, te ondersteunen bij het ontwikkelen en bouwen van analytics-oplossingen voor hun klanten

Inzicht

Jayant Prabhu, Vice President en Global Head Data, Analytics & AI bij Wipro Limited: “De samenwerking tussen Dataiku en Snowflake verandert de manier waarop bedrijven naar hun data kijken en inzicht krijgen in transformatie-initiatieven. Wipro’s diepgaande domeinexpertise en jarenlange ervaring in het implementeren van transformatieprojecten, zijn een aanvulling op deze samenwerking. Bedrijven kunnen nu hun AI/ML-aanbod naadloos uitrollen op een zeer schaalbare data-infrastructuur. Dit brengt hen weer een stap verder in de transformatie naar een slimme onderneming.”

Democratiseren

“Het democratiseren van data science – het wegnemen van de complexiteit, barrières en datasilo’s – is altijd een missie van Dataiku geweest. Onze samenwerking met Snowflake markeert een cruciaal moment, omdat we steeds dichterbij de realisatie hiervan komen”, aldus Florian Douetteau, CEO van Dataiku. “Met Snowflake maken we zaken fundamenteel gebruiksvriendelijker voor zowel data scientists als analisten. Dit bevestigt onze overtuiging dat cross-functionele samenwerking een noodzaak is voor elk AI-project. Bovendien werken we eraan om in het derde kwartaal van dit jaar een Dataiku-versie naar Snowflake Partner Connect te brengen.”

Schaalbaarheid

Benoit Dageville, mede-oprichter en President Products bij Snowflake: “Door gebruik te maken van Snowflake’s krachtige dataplatform met directe en bijna oneindige schaalbaarheid en Dataiku’s collaboratieve, end-to-end enterprise AI-platform, kunnen gebruikers op effectieve wijze meer dataproducten bouwen en meer projecten in productie nemen. We zijn verheugd deze samenwerking aan te kondigen, zodat organisaties Snowflake en Dataiku kunnen gebruiken om naadloos samen te werken aan dezelfde data, zonder in te leveren op performance. ”

Misschien vind je deze berichten ook interessant