Home Bots & Bullets Dedrone en BlackBerry bestrijden ongeautoriseerde droneactiviteiten

Dedrone en BlackBerry bestrijden ongeautoriseerde droneactiviteiten

door Pieter Werner

BlackBerry gaat samenwerken met Dedroneom geavanceerde contra-dronetechnologie te ontwikkelen voor het beveiligen van kritische locaties. Dedrone integreert BlackBerry AtHoc-software in haar producten om real-time, veilige waarschuwingen mogelijk te maken wanneer een kwaadwillende of niet-geautoriseerde drone in het luchtruim wordt gedetecteerd.

In 2018 werd de DroneTracker-software van Dedrone succesvol ingezet bij een Nederlands festival. Daarbij werden binnen een aantal uren maar liefst 4 drones gedetecteerd. “Wanneer een onbevoegde drone het gecontroleerd luchtruim binnenkomt, is tijd van essentieel belang. Hoe effectiever het personeel ter plaatse kan reageren, hoe groter de kans dat ze de drone kunnen tegengaan. De geavanceerde waarschuwingsmogelijkheden van BlackBerry AtHoc, gecombineerd met de dronedetectietechnologie van Dedrone, stellen onze klanten in staat nauwkeurig en op tijd te reageren om de situatie onder controle te houden”, vertelt Aaditya Devarakonda, President en Chief Business Officer bij Dedrone.

Uitdagingen

“Nieuwe, geavanceerde technologieën kunnen een aantal van de meest urgente uitdagingen van vandaag oplossen. Tegelijkertijd brengen ze ook nieuwe beveiligingsrisico’s met zich mee”, zegt Christoph Erdmann, Senior Vice President Secure Communications bij BlackBerry. “Drones zijn een van de vele IoT-endpoints die bijdragen aan de groeiende chaos waar beveiligingsmanagers doorheen moeten navigeren. We zijn verheugd om samen te werken met Dedrone om een cruciale oplossing te bieden die organisaties over de hele wereld kunnen gebruiken om burgers en het publiek te beschermen.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant