Home Bots & Business Controlecentrum voor AI-governance in nieuwe versie Dataiku

Controlecentrum voor AI-governance in nieuwe versie Dataiku

door Pieter Werner

Dataiku komt in Dataiku 10 met nieuwe AI-governance en -toezichtfuncties. Deze functies helpen organisaties om analytics- en AI-initiatieven te schalen onder één gecentraliseerd portfolio. Dataiku 10 beschikt over een ingebouwde suite van tools om IT-beheerders en data scientists te helpen modellen automatisch te evalueren, monitoren en vergelijken.

Voorbeelden van nieuwe mogelijkheden in verschillende sectoren zijn onder meer aankoop-analyse, productaanbevelingen, voorspelling van de elektriciteits- en CO2-uitstoot van fabrieken en prijsbepaling voor onroerend goed. Het aantal oplossingen wordt continu uitgebreid.

Door de snelle opkomst van AI is AI-governance in alle sectoren een grote uitdaging geworden. Veel AI-programma’s en -systemen zijn niet ontworpen voor de schaal die is ontstaan door de vele succesvolle AI-projecten en inspanningen om machine learning te democratiseren. Van CMO’s tot CFO’s, data is cruciaal voor het vermogen van elke organisatie om medewerkers van alle afdelingen in staat te stellen impactvolle zakelijke beslissingen te nemen. Zonder een moderne data governance-strategie stellen organisaties zich echter bloot aan onnodige risico’s.

Governance

Met AI Governance kunnen AI-professionals, risicomanagers en key stakeholders systematisch projecten en modellen beheren en de voortgang van het gehele AI-portfolio overzien. Klanten kunnen al hun modellen zien in een centraal modelregister – ongeacht of ze in Dataiku zelf zijn ontwikkeld of extern met tools als MLflow. Gestructureerde kaders voor projectworkflows, goedkeuringen en projectkwalificatie bieden beter AI-toezicht.

Misschien vind je deze berichten ook interessant