Home Bots & Business CES 2022 gaat van start, met onder meer anti Covid-robots

CES 2022 gaat van start, met onder meer anti Covid-robots

door Marco van der Hoeven

In Las Vegas gaat vandaag de Consumer Electronics Show (CES) van start. In totaal zullen 130 bedrijven, waaronder diverse robotics- en AI-aanbieders, hun aanbod presenteren aan een deels fysiek en deels online publiek. Een aantal grote techbedrijven hebben vanwege de Covid-pandemie afgezien van deelname, waaronder Facebook/Meta, Amazon en Twitter.

Een van de robotics-deelnemers is Aziobot, dit jaar genomineerd voor de CES 2022 Innovation Awards. Het bedrijf presenteert de nieuwste versie van zijn UV-desinfectierobot, de Adiobot-A.  Dit is de opvolger van de stationaire versie van ADIBOT, gelanceerd in 2021. ADIBOT-A kan worden geprogrammeerd UBTECH’s U-SLAM-software om autonoom door een of meerdere plattegronden te navigeren om de omgeving te desinfecteren. De straling werkt tegen diverse schadelijke ziekteverwekkers, bacteriën en virussen, waaronder COVID-19.

AI

De software maakt gebruik van AI-algoritmen om ook optimale desinfectiepaden te genereren en obstakels te navigeren, waardoor automatische autonome routes met belangrijke desinfectiepunten worden gecreëerd. ADIBOT-A biedt 360-graden stralingslichtdekking, UV-C-desinfectie en intelligente veiligheidsfuncties, waaronder het gebruik van AI-compatibele risicobeperkende camera’s, twee LiDAR-systemen, meerdere PIR-sensoren en veiligheidssignalisatie met sensoren. De ADIBOT-desinfectiesystemen van UBTECH worden momenteel ingezet in meer dan 500 gebouwen.

Misschien vind je deze berichten ook interessant