Home Bots & Business Avaya voegt AI Virtual Agent toe aan CX-portfolio

Avaya voegt AI Virtual Agent toe aan CX-portfolio

door Pieter Werner

Avaya heeft de Avaya AI Virtual Agent Enhanced toegevoegd aan zijn portfolio voor  klantcontactcenters. Daarmee komen volgens de aanbieder nieuwe, mensachtige automatiseringsfuncties beschikbaar die de customer experience en de efficiëntie van het contactcenter aanzienlijk moeten verbeteren.

Met de AI Virtual Agent Enhanced wordt de inzet van een live agent uitgesteld tot het optimale moment en wordt alle verzamelde context doorgegeven aan die agent. Deze conversational AI-mogelijkheid maakt gebruik van Google Cloud Dialogflow CX, en is onderdeel van Avaya’s integratie met de Contact Center AI (CCAI) van Google Cloud.

“Door samen te werken met Google en andere partijen maakt Avaya’s OneCloud-aanpak het voor zijn zakelijke klanten mogelijk om het juiste type Conversational AI te kiezen. Deze moet voldoen aan de door praktijkvoorbeelden ingegeven vraag naar machine learning, computerlinguïstiek en analytics,” aldus Dan Miller, Lead Analyst bij Opus Research. “Ze kunnen het zich veroorloven om innovatieve, slimme Virtuel Agents in te zetten waar Google Cloud veel tijd en geld in heeft geïnvesteerd.”

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant