Home Bots & Business Gartner: Vraag naar logistieke robotsystemen zal verviervoudigen

Gartner: Vraag naar logistieke robotsystemen zal verviervoudigen

door Marco van der Hoeven

Volgens Gartner zal de vraag naar goods-to-person (G2P)-systemen tot 2023 verviervoudigen om social distancing in magazijnen te ondersteunen. Bij G2P-systemen leveren de robots de goederen af ​​bij een persoon die op één plek blijft.

“De gevolgen van de COVID-19-pandemie doen de vraag naar robotica in magazijnen en distributiecentra toenemen”, zegt Dwight Klappich, vice-president analist bij de Gartner Supply Chain-praktijk. “G2P-systemen zijn een gemakkelijke en economische manier om niet alleen sociale distantiëren af ​​te dwingen, maar ook om de productiviteit te verbeteren.”

Minder ingrijpend

Hoewel er een verscheidenheid aan technologische oplossingen is om sociale afstanden in magazijnen aan te pakken – inclusief technologie die de bewegingen van elke werknemer traceert – zijn robotsystemen gemakkelijker te implementeren en minder ingrijpend. “Door mensen op hun plaats te houden en een virusbestendige robot te gebruiken om goederen te verplaatsen, wordt de privacy van mensen gerespecteerd en tegelijkertijd veilig gehouden”, voegde de heer Klappich toe.

Naast deze kortetermijnwaarde zorgen G2P-systemen ook voor bredere langetermijnverbeteringen in efficiëntie en productiviteit. Geavanceerde systemen bieden ook extra voordelen, zoals een verbeterde opslagdichtheid.

AI

Gartner voorspelt ook dat tot 2024 50% van de supply chain-organisaties zal investeren in applicaties die kunstmatige intelligentie (AI) en geavanceerde analyse (AA) -mogelijkheden ondersteunen.

“De COVID-19 pandemie heeft de behoefte vergroot voor supply chain-organisaties om tools te zoeken die hen helpen om sneller betere en beter geïnformeerde beslissingen te nemen”, zegt Andrew Stevens, senior director analist bij de Gartner Supply Chain-praktijk. “Toonaangevende organisaties gebruiken AI en AA om de enorme hoeveelheden gegevens die ze genereren te doorzoeken om te begrijpen wat er nu in hun bedrijf gebeurt en – nog belangrijker – wat er waarschijnlijk in de toekomst zal gebeuren.”

Data kwaliteit

Bedrijven zullen blijven investeren in applicaties die AI- en AA-tools insluiten, aanvullen of toepassen. Dit kan zijn om fundamentele gebieden aan te pakken, zoals datakwaliteit of het verbinden van ongelijksoortige silo’s, of strategische doelstellingen zoals migratie naar meer geautomatiseerde, veerkrachtige en slimmere applicaties.

“Supply chain-leiders moeten een breed en holistisch perspectief hebben als het gaat om AI en AA. Deze technologieën zijn in toenemende mate alomtegenwoordig, en er zijn veel manieren waarop ze kunnen worden toegepast – zoals datamining voor slimme productie, zichtbaarheidstools en autonoom transport, en om klantenbehoud te bevorderen, ”concludeerde Stevens.

Misschien vind je deze berichten ook interessant