Home Bots & Brains AutoX mag in VS autonome voertuigen testen zonder veiligheidsbestuurder

AutoX mag in VS autonome voertuigen testen zonder veiligheidsbestuurder

door Pieter Werner

AutoX heeft van het California Department of Motor Vehicles toestemming gekregen om zijn autonome voertuigen op de openbare weg te testen zonder een veiligheidsbestuurder. AutoX is een start up in San José die in 2016 is opgericht door Jianxiong Xiao, die eerder heeft gewerkt aan autonome voertuigen bij MIT en Princeton University. Het technologiebedrijf werkt onder meer samen met Chrysler.

AutoX is hiermee het derde bedrijf dat met autonome voertuigen zonder chauffeur de weg op mag in Californië. De andere twee zijn Nuro en Waymo.De vergunning maakt ook testen met passagiers mogelijk. De test zal beginnen op wegen in San Jose met een maximumsnelheid van 45 mijl per uur.

Samenwerken

Bij het verkrijgen van de Driverless Permit werkte AutoX samen met de California DMV, California Highway Patrol, de stad San Jose, de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) van het Amerikaanse ministerie van Transport en externe experts uit Californië Partners voor geavanceerde transporttechnologie aan UC Berkeley (UCB PATH).

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant