Home Bots & Brains OpenAI, NVIDIA en Microsoft investeren in humanoide robot

OpenAI, NVIDIA en Microsoft investeren in humanoide robot

door Marco van der Hoeven

Figure AI, ontwikkelaar van een humanoide robot, heeft $675 miljoen heeft opgehaald in een Serie B financieringsronde. Dit brengt de waardering van het bedrijf op $2,6 miljard. Opvallend aan deze financieringsronde is de deelname van grote namen zoals Microsoft, OpenAI Startup Fund, NVIDIA, Jeff Bezos via Bezos Expeditions, Parkway Venture Capital, Intel Capital, Align Ventures en ARK Invest. 

Figure heeft daarnaast een samenwerkingsovereenkomst gesloten met OpenAI. Deze samenwerking beoogt de expertise van OpenAI in kunstmatige intelligentie te combineren met de kennis van Figure op het gebied van robotica hardware en software. Het doel van deze samenwerking is om de mogelijkheden van humanoïde robots op het gebied van taalverwerking en -redenering te verbeteren, wat de commerciële uitrol van Figure moet versnellen.

Het team van Figure bestaat uit experts afkomstig van organisaties als Boston Dynamics, Tesla, Google DeepMind en Archer Aviation. Onlangs heeft het bedrijf aanzienlijke vooruitgang geboekt op het gebied van AI, robotontwikkeling, robottests en commercialisering. Zo heeft Figure een commerciële overeenkomst aangekondigd met BMW Manufacturing om humanoïde robots in de automobielproductie in te zetten. Het nieuwe kapitaal zal strategisch worden ingezet voor het opschalen van AI-training, het verhogen van de robotproductie, het uitbreiden van het engineeringteam en het bevorderen van commerciële implementatie-inspanningen.

Figure zal ook gebruikmaken van Microsoft Azure voor AI-infrastructuur, training en opslag. Jon Tinter, Corporate Vice President of Business Development bij Microsoft, benadrukte het potentieel van deze samenwerking om AI-doorbraken te versnellen en de implementatie van humanoïde robots in praktische toepassingen te ondersteunen.

Zie ook

BMW gaat humanoïde robots inzetten

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant