Home Bots & Brains ‘Veiliger rijden met AI’

‘Veiliger rijden met AI’

door Pieter Werner

Opel gaat AI integreren in de verlichtingstechnologie van hun voertuigen. Dit initiatief, gepresenteerd in de conceptauto Opel Experimental, heeft als doel het herkenningsvermogen van voertuigen voor potentiële gevaren op de weg te verbeteren. De technologie maakt gebruik van geavanceerde algoritmen die in staat zijn om voetgangers, fietsers en andere objecten sneller te detecteren dan traditionele systemen.

Philipp Röckl, Global Lead Complex Lighting van Stellantis, heeft aangegeven dat de integratie van AI in de verlichtingssystemen van de auto’s een stap voorwaarts is in de ontwikkeling van intelligente en veilige voertuigen. De AI-technologie helpt bij het verhogen van de nauwkeurigheid en effectiviteit van de lichtsystemen, waardoor bestuurders beter geïnformeerd zijn over hun omgeving, vooral in complexe of slecht verlichte omstandigheden.

Deze technologische vooruitgang is onderdeel van een bredere trend in de auto-industrie waarbij kunstmatige intelligentie wordt ingezet om de veiligheid en efficiëntie van voertuigen te verbeteren. Dit sluit aan bij de algemene focus op innovatie in de auto-industrie, waarbij fabrikanten zich richten op het ontwikkelen van slimmere en veiligere voertuigen door het gebruik van geavanceerde technologieën.

Misschien vind je deze berichten ook interessant