Home Bots in Society Wanneer zijn robots ‘sociaal acceptabel’?

Wanneer zijn robots ‘sociaal acceptabel’?

Rocking Robots bij workshop tijdens ERF

door Marco van der Hoeven

Hoe kun je verantwoord innoveren met robots en XR, die door gebruikers kunnen worden gemodelleerd en begrepen? En hoe kunnen we sociaal aanvaardbare interactie- en communicatiesystemen voor robots ontwikkelen? Hoe kunnen we sociale acceptatie evalueren? Deze vragen komen aan bod tijdens een van de workshops bij ERF, waar Marco van der Hoeven voor mediapartner Rocking Robots aan deelneemt.

Recente ontwikkelingen op het gebied van robotica en Extended Reality (XR)-technologieën hebben een nieuw tijdperk ingeluid, waarin robots naadloos samenwerken met mensen. Het garanderen van de sociale acceptatie van deze technologieën is van cruciaal belang voor de wijdverspreide adoptie ervan.

Sociale acceptatie wordt gedefinieerd als het vermogen van deze technologieën om comfortabel te functioneren in diverse sociale omgevingen, zoals postkantoren of revalidatiecentra, terwijl gebruikers effectief worden geholpen zonder ongemak te veroorzaken.

Deze workshop heeft tot doel experts op het gebied van robotica en XR-technologieën uit de academische wereld en de industrie te verenigen om hun nieuwste ontwikkelingen en inzichten in sociaal aanvaardbare robotsystemen te delen. Er zijn vier belangrijke trajecten geïdentificeerd om de sociale acceptatie in next-gen-systemen te vergroten: gebruikersprofilering, begrip, interactie, communicatie, implementatie van acceptabel gedrag en het karakteriseren van relevante toepassingsscenario’s.

Aan de siscussie nemen deel: Lorenzo Sabattini, Universiteit van Modena en Reggio Emilia, bevestigd, spreker en panellid; Claude Touissant, Navel Robotics, bevestigd, spreker en panellid; Marco van der Hoeven, Rocking Robots, bevestigd, panellid; Francesco Ferro, PAL Robotics, uitgenodigd, spreker en panellid; Laetitia Bochud, Virtueel Zwitserland, uitgenodigd, spreker en panellid

Datum/tijd: 14 Maart 2023 11:40-13:00

Zie ook

Hoe kunnen robots en mensen samenwerken?

Misschien vind je deze berichten ook interessant