Home Bots & Brains Orange en HPE tonen zelfherstellend 5G-netwerkbeheer met robot

Orange en HPE tonen zelfherstellend 5G-netwerkbeheer met robot

door Marco van der Hoeven

Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft samen met Orange en Casa Systems geautomatiseerd orchestratie op een 5G-netwerksegment uitgevoerd met behulp van een robot.  Hiermee willen de bedrijven de mogelijke gebruiksscenario’s, waaronder inzet van robots, en de flexibiliteit van 5G-bedrijfstoepassingen laten zien. Onderdeel hiervan zijn locatiegebaseerde telemetrie, IoT, edge computing en meer toepassingen die vragen om een lage latency voor zowel de uplink als de downlink.

Tijdens de demonstratie vond in een cloudgebaseerd 5G-kernnetwerk een verstoring plaats op een gemeenschappelijke netwerkschijf. Die verstoring werd automatisch herkend en op basis van de vooraf bepaalde parameters van de service level agreement ( SLA) gecorrigeerd door eveneens automatisch een nieuw specifiek netwerksegment te creëren.

Robotdemo

“Onze robotdemo onderstreept hoe een cloud-native, softwaregedefinieerd 5G-netwerk latency-gevoelige business use-cases ondersteunt met automatische detectie en migratie naar een speciaal netwerksegment om te voldoen aan de strengste SLA’s voor missiekritieke applicaties”, aldus Emmanuel Bidet, VP, Convergent Networks Control, Orange.

Real time

“Dit is een nieuwe stap voorwaarts die de opkomst van de real-time onderneming markeert, aangezien bedrijven nu verwachten dat ze data zullen gebruiken zodra ze worden geproduceerd uit sensoren, camera’s, robots en andere apparaten en diensten om digitale transformatiestrategieën mogelijk te maken. We zijn trots dat we dit project hebben gerealiseerd met HPE en Casa Systems, twee toonaangevende bedrijven in de open 5G-oplossingenmarkt. ”

Alarm

In de demo is een robot uitgerust met een 5G-radio en verbonden met de robotsoftware via een open 5G-kernnetwerk, bestaande uit cloud-native netwerkfuncties van zowel HPE als Casa Systems. HPE’s Service Director-orkestratiesoftware maakt, configureert en implementeert netwerkplakjes zodat de robotdienst met een lage latentie verbinding kan maken. De demo toont de service die is ingesteld en de robot die normaal werkt totdat er extra dataverkeer en latency wordt geïntroduceerd en de prestaties van de robot zichtbaar worden beïnvloed. Dit veroorzaakt een alarm en Service Director werkt binnen enkele seconden met het 5G-kernnetwerk om een ​​nieuwe speciale netwerkschijf te creëren en te implementeren met de juiste QoS die de robot herstelt naar normaal gebruik.

Interoperabel

“Deze demonstratie met Orange en Casa onderstreept ons vermogen om de volledige levenscyclus van 5G-services te automatiseren en te orkestreren in cloud-native omgevingen met meerdere leveranciers”, zegt Domenico Convertino, Vice President Product Management, Communications & Media Solutions, HPE. “Een open 5G Core is essentieel voor operators om uit de lock-in van één leverancier van vorige generatie netwerken te breken. De HPE 5G Core Stack en ons onlangs aangekondigde HPE 5G Lab zorgen voor een versnelde evolutie naar 5G-netwerken die open en interoperabel zijn. ”

Schaalbaar

“Onze cloud-native 5G-kernnetwerkfuncties aangedreven door ons Axyom-softwareplatform zijn ontworpen om een ​​volgende generatie mobiele netwerken mogelijk te maken die flexibeler, schaalbaarder en geautomatiseerd zijn met de hoge prestaties en lage latentie om een ​​verscheidenheid aan consumenten en bedrijven te ondersteunen apparaten, services en use cases”, aldus Jerry Guo, CEO van Casa Systems. “Wat nog belangrijker is, deze demo onderstreept het vermogen van grote operators om 5G-netwerken te bouwen met behulp van de beste oplossingen van meerdere leveranciers die zijn afgestemd op hun specifieke behoeften in plaats van vast te zitten in verouderde infrastructuren en netwerkmigraties.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant