Home Bots & Business AI in nieuw Samsung-toestel

AI in nieuw Samsung-toestel

door Marco van der Hoeven

Samsung en Google Cloud hebben een samenwerking aangekondigd die generatieve AI-technologie van Google Cloud integreert in de nieuwe Samsung Galaxy S24-serie. Gemini Pro en Imagen 2, twee AI-gedreven producten van Google, komen op de Samsung Galaxy S24-serie. Gemini Pro is ontworpen om informatie als tekst, code, afbeeldingen en video’s, te begrijpen en te combineren. Deze integratie maakt functies zoals een samenvattingsfunctie in Samsung’s Notes, Voice Recorder en Keyboard mogelijk.

Imagen 2, beschreven als Google DeepMind’s meest geavanceerde tekst-naar-beeld technologie, is ook onderdeel van de S24-serie. Deze technologie maakt fotobewerking intuïtiever en toegankelijker, met functies beschikbaar in de Generative Edit-tool in de Galerij-app van de S24.

Samsung heeft ook aangekondigd dat zij een van de eerste testers zijn van Gemini Ultra, Google’s meest krachtige AI-model voor complexe taken. De S24-serie maakt tevens gebruik van Gemini Nano, een on-device Language Model (LLM), geleverd als onderdeel van het Android 14 besturingssysteem. Dit model is bedoeld voor efficiënte on-device taken.

Daarnaast introduceert de Galaxy S24-serie nieuwe AI-verbeteringen, waaronder verbeterde spraak- en tekstvertalingen en de Galaxy ProVisual Engine, die de creatieve mogelijkheden van gebruikers uitbreidt. Functies zoals Live Translate en Interpreter faciliteren realtime spraak- en tekstvertalingen, terwijl Chat Assist helpt bij het verfijnen van berichttoon. Andere AI-gedreven tools, zoals Note Assist en Transcript Assist, ondersteunen gebruikers bij het maken van notities en transcripties.

Op het gebied van fotografie biedt de ProVisual Engine van de Galaxy S24-serie AI-tools die het maken en bewerken van foto’s revolutioneren. Met de Quad Tele System en verbeterde Nightography-mogelijkheden kunnen gebruikers onder verschillende omstandigheden hoogwaardige foto’s en video’s maken. De Edit Suggestion en Generative Edit tools, aangedreven door Galaxy AI, bieden aanbevelingen voor fotoaanpassingen en creatieve bewerkingsopties.

Foto’s: Samsung

Misschien vind je deze berichten ook interessant