Home Bots in Beeld AI genereert mangastrip

AI genereert mangastrip

door Pieter Werner

Kioxia komt deze maand met een Engelse versie van “PHAEDO”, een nieuwe manga die is gemaakt en ontworpen door AI en menselijke samenwerking, geïnspireerd door de artistieke stijl van mangatekenaar Osamu Tezuka.

Volgens de uitgever is voor PHAEDO AI-technologie gebruikt om het verhaal te genereren en de personages te creëren. Als eerste stap, om de essentie van Tezuka’s werk en zijn eigenschappen als schrijver te leren kennen, analyseerde de AI 130 manga-afleveringen, geschreven en getekend door Osamu Tezuka, waaronder wereldwijd bekende titels als “Astro Boy” en “Black Jack”. Op basis van deze analyse genereerde de AI vervolgens 129 kandidaat-verhaallijnen. Als volgende stap bestudeerde de AI 6000 afbeeldingen en paste transfer learning toe om visuals voor de personages te genereren.

Analyseren

Door de werken van Tezuka te analyseren, kon AI de fysieke kenmerken van nieuwe personages, contouren van nieuwe verhalen genereren, waarna illustratoren met de hand getekende kleding en andere door Tezuka geïnspireerde details en schrijvers een dialoog toevoegden. Het projectteam bestond uit ingenieurs van Kioxia, die halfgeleiderfabproductiviteit en productprestaties optimaliseren met AI-technologie, illustratoren en schrijvers van Tezuka Productions Co., en AI-onderzoekers van Keio University en Future University Hakodate.

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant