Home Bots & Business Dell Technologies biedt virtualisatie van AI in VMware-omgeving

Dell Technologies biedt virtualisatie van AI in VMware-omgeving

door Pieter Werner

Dell Technologies heeft vandaag aangekondigd dat het de mogelijkheid biedt krachtige artificial intelligence (AI) workloads te draaien in private en public clouds op basis van een VMware-omgeving. Deze nieuwe oplossingen zijn ontworpen om AI eenvoudiger in te zetten en te consumeren. Ze helpen bedrijven AI-inzicht te verkrijgen dankzij een combinatie van Dell Technologies-systemen en nieuwe functies in VMware vSphere 7, inclusief BitFusion.

“Artificial intelligence is een game changer, maar onze klanten vertellen ons dat ze achterlopen in de adoptie ervan omdat ze niet beschikken over de juiste skills en infrastructuur”, zegt Tom Burns, senior vice president Dell Technologies Integrated Products & Solutions. “We brengen de kracht van Dell Technologies en VMware samen zodat klanten AI workloads op schaal kunnen draaien in traditionele datacenters terwijl ze hun vertrouwde VMware-omgeving kunnen blijven gebruiken in private en public clouds. Het is de best of both worlds.”

Twee nieuwe Dell Technologies Validated Designs die zijn af te nemen op basis van flexibele consumptiemodellen en worden ondersteund door services, helpen bedrijven de systemen sneller en kostenefficiënt in productie te krijgen.

Dell EMC Ready Solutions for AI: GPU-as-a-Service

Co-processors zoals grafische verwerkingseenheden (GPU’s) zitten meestal vast in individuele werkstations of servers en worden vaak onderbenut, soms met minder dan 15% van de capaciteit. De Dell EMC Ready-oplossingen voor AI: GPU-as-a-Service leveren twee verschillende ontwerpen om virtuele GPU-pools te creëren om deze waardevolle bronnen beter te gebruiken.

Het nieuwste ontwerp omvat de nieuwste VMware vSphere 7 met Bitfusion, die VMware vandaag heeft aangekondigd en het mogelijk maakt om GPU’s op locatie te virtualiseren. VMware vSphere 7, in de fabriek geïnstalleerd door de flexibele supply chain van Dell, in combinatie met Bitfusion, stelt ontwikkelaars en datawetenschappers in staat hun krachtige IT-bronnen te bundelen en deze in datacenters te delen. Dit helpt de bezettingsgraad te verhogen door zelfbedieningstoegang te bieden tot de juiste bron voor de juiste werklast op het juiste moment.

Dell EMC Ready-oplossingen voor AI: GPUaaS gebruikt ook de nieuwste VMware Cloud Foundation met VMware vSphere 7-ondersteuning voor Kubernetes en container-applicaties om AI-workloads overal uit te voeren. Containers maken het eenvoudiger om cloud-native applicaties in productie te brengen met de mogelijkheid om workloads naar behoefte te verplaatsen om het meeste uit hybride clouds te halen.

Dell EMC Ready-oplossingen voor gevirtualiseerde HPC-snelheid van testen tot bewerkingen

De meeste HPC-workloads werken op speciale systemen waarvoor gespecialiseerde vaardigheden vereist zijn om te implementeren en te beheren. Deze Dell EMC Ready-oplossingen voor gevirtualiseerde HPC (vHPC) -architecturen kunnen VMware Cloud Foundation bevatten met VMware vSphere 7 met Bitfusion, waardoor het eenvoudiger en zuiniger wordt om VMware-omgevingen te gebruiken voor veeleisende HPC- en AI-toepassingen in computationele chemie, bio-informatica en computerondersteunde engineering .

Voor zeer grote HPC-implementaties bieden de Dell EMC Ready Solutions voor vHPC een optie om VMware vSphere Scale-Out Edition op te nemen voor extra kostenbesparingen.

Met de mogelijkheid om HPC- en AI-operaties te virtualiseren met VMware, kunnen IT-teams zo nodig snel hardware leveren, de initiële implementatie en configuratie versnellen en tijd besparen met eenvoudiger gecentraliseerd beheer en beveiliging. Volgens Forrester Consulting kan Dell EMC Ready Solutions voor vHPC tot 18 keer snellere AI-modelontwikkeling leveren, waardoor de tijd van maanden naar dagen wordt verkort. Het levert ook tot 20% snellere hardwareconfiguratie en -integratie dan zelfinstallatie en een geschat rendement op investering tot 111% .1

 Dell EMC OpenManage-software helpt systeembeheer

De Dell EMC OpenManage-systeembeheersoftware, die wordt meegeleverd met PowerEdge-servers in deze nieuwe Ready Solutions, helpt AI en geavanceerde computerbeheerders de uptime van het systeem te verbeteren, gegevensinzichten te behouden en zich voor te bereiden op AI-compatibele bewerkingen. Nieuwe verbeteringen in OpenManage zijn onder meer:

OpenManage Integration voor VMware vCenter, dat vSphere Lifecycle Manager ondersteunt, automatiseert holistische software-, driver- en firmware-updates om tijd te besparen en de bediening te vereenvoudigen. De verbeterde OpenManage Mobile-app biedt beheerders de mogelijkheid om stroom- en warmtebeleid te bekijken, noodstroomvermindering uit te voeren en de interne opslag overal ter wereld te bewaken.

Lees ook:

FOBT met Jeannine Peek: ‘Innovatie is een constant gegeven’ 

Misschien vind je deze berichten ook interessant