Home Bots & Bullets VOXL Flight eerste open platform voor autonome dronenavigatie

VOXL Flight eerste open platform voor autonome dronenavigatie

door Pieter Werner

ModalAI heeft VOXL Flight uitgebracht, het eerste open-ontwikkelingsplatform voor autonome dronenavigatie dat een begeleidende computer combineert met een PX4-vluchtcontroller op één printplaat. VOXL Flight vermindert bekabeling, kosten, afmetingen en gewicht in vergelijking met het gebruik van twee onafhankelijke kaarten, waardoor een plug-and-play-oplossing ontstaat die dronefabrikanten en -fabrikanten kunnen implementeren om sneller op de markt te komen en de winstgevendheid te vergroten. Het platform voldoet ook aan de National Defense Authorization Act van 2020.

Navigeren

“Nadat ontwikkelaars VOXL Flight hebben geïnstalleerd en geconfigureerd, kan de drone autonoom binnen, buiten en rond obstakels navigeren”, zegt Chad Sweet, CEO van ModalAI. “VOXL Flight versnelt de autonomie door de moeilijkste onderdelen van hardware- en softwareontwerp voor autonome systemen te verminderen – een echte out-of-the-box oplossing.”

Gezichtslijn

VOXL Flight is een computer- en communicatieplatform dat gebruik maakt van het smartphone-ecosysteem om een ​​sterk geïntegreerd autonoom navigatiesysteem te creëren waarmee drones voorbij de visuele gezichtslijn kunnen vliegen. Het integreert de volgende technologieën:

  • Artificial Intelligence (AI) voor beweging, zoals Simultaneous Localization and Mapping (SLAM), om de drone te oriënteren op zijn steeds veranderende omgeving en missiepaden te plannen
  • GPS Denied Flight-mogelijkheden houden drones veilig tijdens de vlucht en navigeren binnenshuis en uitdagende buitenomgevingen
  • AI-perceptie vergemakkelijkt het vermijden van obstakels met diepe leerobjectherkenning en geïntegreerde dieptewaarneming
  • Ondersteuning voor maximaal vier beeldsensoren voor gelijktijdige 4K-video-opname, streaming en verwerking van computervisie
  • Drones in Flight ter ondersteuning van beveiliging, defensie, industriële en consumententoepassingen

Pioniers

Beveiligings- en defensie-industrieën zijn al lang de pioniers en voorstanders van drone-innovatie en bieden veiligheidsoplossingen voor soldaten en eerstehulpverleners. Met ingang van 3 januari 2020 verbiedt de National Defense Authorization Act van 2020 de minister van Defensie om onbemande vliegtuigsystemen, vluchtcontrollers, radio’s, datatransmissieapparaten, camera’s, cardanusringen, grondcontrolesystemen of besturingssoftware aan te schaffen die zijn ontwikkeld of vervaardigd in een gedekt buitenland.

Defensie

De Drone Origin Security Enhancement Act, die momenteel zijn gevonden vindt door het Amerikaanse regelgevingsproces, vereist dat alle drones die door het Department of Homeland Security (DHS) worden gebruikt voor beveiligings- en verdedigingstoepassingen, worden gemaakt van componenten die in de Verenigde Staten zijn behandeld .Modal AI ontwerpt en vervaardigt al haar printplaatassemblages in Zuid-Californië, waardoor VOXL Flight voldoet aan beide federale wetten. VOXL Flight is het resultaat van de inspanningen van ModalAI met de Defense Innovation Unit van het ministerie van Defensie om de strijdkrachten te voorzien van de modernste technologie voor Group 1 Unmanned Aerial Systems (UAS) in het veld.

Commercieel

Naast beveiligingstoepassingen worden de producten van ModalAI commercieel gebruikt. Consumententoepassingen omvatten levering van medische benodigdheden, voedsel en pakketten aan zowel stedelijke als afgelegen locaties. In industriële sectoren zijn drones ideaal voor landbouw-, bouw-, magazijn- en ondergrondse inspectie om gunstige luchtfoto’s te bieden en werknemers te beschermen.

Vluchtcontrole

VOXL Flight maakt gebruik van de Qualcomm® FlightTM Pro UAS-technologie, een van de snelste processoren in de branche voor camera-, beveiligings- en communicatietechnologieën voor drones. Het VOXL-platform is compatibel met open-source technologieën, waaronder Linux, PX4 en het Robotbesturingssysteem (ROS), waardoor een flexibele softwarearchitectuur ontstaat voor een groot aantal toepassingen.

Misschien vind je deze berichten ook interessant