Home Bots & Business Reeks AI-aankondiginge van HPE tijdens Discover in Barcelona

Reeks AI-aankondiginge van HPE tijdens Discover in Barcelona

door Pieter Werner

Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft tijdens HPE Discover Barcelona 2023 een nieuwe reeks AI-native en hybride cloudoplossingen aangekondigd. Deze oplossingen zijn gericht op machine learning ontwikkeling, data-analyse, AI-geoptimaliseerde bestandsopslag, AI-tuning en inferentie, en professionele diensten. HPE integreert haar expertise in hybride cloud, supercomputing en AI/ML-software ‘om organisaties te transformeren in AI-gedreven bedrijven’.

De oplossingen worden geleverd op basis van een open, volledige AI-native architectuur, die een combinatie van software en infrastructuur omvat, specifiek ontworpen om de AI-levenscyclus te versnellen. De nieuwe aanbiedingen beogen de barrières van IT te verlagen en volledige AI-native oplossingen te bieden die organisaties in staat stellen hun AI-modellen effectief te trainen, af te stemmen en te gebruiken, van edge tot cloud.

Antonio Neri, president en CEO van HPE, benadrukte de snelle ontwikkeling van generatieve AI (GenAI) in bedrijven en de noodzaak van een fundamenteel andere technologieaanpak om AI-modellen effectief te draaien. De AI-native en hybride cloudoplossingen van HPE stellen organisaties in staat om inzichten uit hun gegevens volledig te benutten, met als doel productinnovatie, klantbetrokkenheid en transformatie van hun bedrijven en industrieën.

De nieuwe AI-native architectuur en hybride cloudoplossingen zijn speciaal ontwikkeld voor GenAI-workloads, die rekenintensief zijn en het vermogen vereisen om grote hoeveelheden gegevens efficiënt te verwerken. HPE’s GreenLake cloudplatform levert deze evolutie in IT door middel van een toonaangevende, open, volledige AI-native architectuur.

HPE kondigde een uitgebreide samenwerking aan met NVIDIA om een full-stack GenAI-oplossing te leveren. Deze samenwerking omvat een co-engineered, vooraf geconfigureerde AI-tuning en inferentieoplossing, die het voor bedrijven van elke omvang mogelijk maakt om snel foundation-modellen aan te passen met privégegevens en productietoepassingen overal te implementeren, van edge tot cloud.

HPE heeft ook een nieuwe supercomputingoplossing aangekondigd voor generatieve AI, bedoeld voor grote bedrijven, onderzoeksinstituten en overheidsorganisaties. Deze oplossing verbetert de tijd tot waarde en versnelt de training en afstemming van AI-modellen met behulp van privégegevenssets.

Daarnaast heeft HPE verbeteringen aangekondigd voor HPE GreenLake voor File Storage om AI-werklasten te ondersteunen en de HPE Machine Learning Development Environment Software, nu beschikbaar als een beheerde dienst.

Verder zijn er nieuwe verbeteringen aan HPE Ezmeral Software om data, analyse en AI te vereenvoudigen en te versnellen, en een HPE GreenLake Flex Solution die HPE GreenLake voor File Storage omvat.

Misschien vind je deze berichten ook interessant