Home Bots & Business Segway presenteert robotportfolio

Segway presenteert robotportfolio

door Pieter Werner

Op de Consumer Electronics Show (CES) 2024 in Las Vegas heeft Segway-Ninebot diverse roboticatechnologieën gepresenteerd. Het bedrijf onthulde onder meer de Nova Carter AMR, een platform voor de ontwikkeling van autonome robots, evenals diverse gespecialiseerde robots voor zowel consumenten- als commerciële toepassingen, waaronder op het gebied van gazononderhoud, en in de restaurant- en hotelbranche.

Het Nova Carter-platform is gebaseerd op het NVIDIA Isaac Nova Orin reken- en sensorplatform, dat specifiek is ontworpen voor de ontwikkeling van autonome mobiele robots (AMR’s). Dit platform is gericht op het verbeteren van de perceptuele capaciteiten van mobiele robots, waardoor ze effectief kunnen opereren in dynamische en ongestructureerde omgevingen naast mensen. Deze capaciteit wordt bereikt door de integratie van kunstmatige intelligentie (AI) en versnelde computing. De Nova Carter is niet alleen een ontwikkelingshulpmiddel, maar biedt ook een weg naar schaalbare en betrouwbare robotinnovaties in verschillende sectoren.

Naast het ontwikkelingsplatform introduceerde Segway op de CES 2024 ook praktische robottoepassingen. Deze omvatten de restaurantbezorgrobot S1 en de buitenbezorgrobot D2, ontworpen om de operationele efficiëntie in respectievelijk de voedsel- en hotelservice-industrie te verbeteren. Een andere opvallende introductie is de Navimow, een autonome, door AI aangedreven slimme grasmaaier die een nieuw niveau van precisie en gemak biedt in gazononderhoud.

Segway’s strategie omvat niet alleen de ontwikkeling van producten, maar ook het waarborgen van hun schaalbaarheid voor massamarktadoptie. Deze aanpak is gebaseerd op het benutten van voordelen in de toeleveringsketen voor het ontwerpen, bouwen en betrouwbaar opschalen van nieuwe producten. Er wordt gefocust op het creëren van oplossingen die technologisch geavanceerd, maar ook praktisch, betrouwbaar en betaalbaar zijn voor wijdverspreide toepassing.

Misschien vind je deze berichten ook interessant