Home Bots & Brains AI ondersteunt ontwikkeling van medicijnen

AI ondersteunt ontwikkeling van medicijnen

door Pieter Werner

Pharmaceutisch bedrijf Merck gat samenwerken met Amazon Web Services (AWS) en Accenture bij een migratie van zijn Ai gebaseerde infrastructuur naar de cloud. Deze samenwerking maakt deel uit van Merck’s strategie om wetenschappelijk onderzoek en geneesmiddelenontwikkeling te versnellen, alsmede het efficiënter uitvoeren van klinische proeven.

AWS en Accenture zullen Merck ondersteunen bij het migreren van een aanzienlijk deel van zijn IT-infrastructuur naar de cloud. Deze stap is een onderdeel van Merck’s meerjarige plan om zijn technologische capaciteiten te verbeteren.

Sinds de start van de samenwerking in 2021 heeft Merck gebruik gemaakt van de analytische capaciteiten en AI-technologieën van AWS in verschillende bedrijfsonderdelen. Dit heeft geleid tot verbeteringen in de productieprocessen, met name door de vroegtijdige detectie van defecten in medicijnen, wat resulteert in een hogere beschikbaarheid en kwaliteit van producten.

Cloud

De samenwerking biedt Merck de mogelijkheid om de ontdekking en ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen te versnellen door gebruik te maken van cloud computing. Een intern trainingsprogramma is opgezet om werknemers te helpen bij het beheersen van de nieuwste cloudtechnologieën, wat bijdraagt aan de ontwikkeling van een meer technologisch geavanceerde organisatie. De overstap naar cloud computing leidt ook tot kostenbesparingen en verhoogde operationele efficiëntie.

Dave Williams, Executive Vice President, Chief Information and Digital Officer bij Merck, heeft benadrukt dat het doel van de samenwerking is om medicijnen en vaccins sneller bij klanten en patiënten te krijgen, terwijl hoge kwaliteitsnormen worden gehandhaafd. Hij merkte op dat de overstap naar AWS Merck in staat stelt om technologieën zoals generatieve AI te gebruiken voor datagestuurde beslissingen ter ondersteuning van patiënten.

Sander van der Heijden, Lead Health and Public Service bij Accenture Nederland, heeft aangegeven dat machine learning en generatieve AI het potentieel hebben om innovatie te versnellen en klinische processen te stroomlijnen. Hij ziet de transformatie van Merck als een voorbeeld voor de gezondheidszorgsector.

Misschien vind je deze berichten ook interessant