Home Bots & Business Robotics-divisie van Teradyne groeit 33%

Robotics-divisie van Teradyne groeit 33%

door Pieter Werner

De grote vraag naar industriële automatisering bij Universal Robots en Mobile Industrial Robots (MiR), de robotica-activiteiten bij Teradyne, zorgden voor een omzetgroei van 33% in het eerste kwartaal van 2021.

Teradyne rapporteerde een omzet van $ 782 miljoen voor het eerste kwartaal van 2021, waarvan $ 528 miljoen in halfgeleidertest, $ 133 miljoen in systeemtest, $ 41 miljoen in draadloze test en $ 80 miljoen in industriële automatisering (IA). De divisie IA kende een groei van 33% door de vraag naar robotica bij dochterondernemingen Universal Robots en Mobile Industrial Robots.

“Na een sterk 2020, bleven we onze test- en industriële automatiseringsactiviteiten uitbreiden, wat resulteerde in een omzetgroei in het eerste kwartaal van 11% in vergelijking met een jaar geleden”, aldus Teradyne President en CEO Mark Jagiela. “De vraag naar tests voor auto’s, industrie, geheugen en mobiliteit blijft sterk en groeit. Het herstel van Industrial Automation is in volle gang met een groei van 33% ten opzichte van Q1 2020.

Mobile Industrial Robots (MiR) kondigde afzonderlijk een omzetstijging van 55 procent aan in Q1 2021 ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Een groot aantal verkopen in het eerste kwartaal betreft de MiR250, MiR’s nieuwste en meest compacte AMR, met meerdere bestellingen van multinationale organisaties die blijven investeren in grote wagenparken van MiR-robots terwijl ze materiaalbehandeling en interne logistiek automatiseren.

Misschien vind je deze berichten ook interessant