Home Bots & Business American Robotics en Scientific Applications & Research Associates (SARA) werken samen aan volledig autonome drones

American Robotics en Scientific Applications & Research Associates (SARA) werken samen aan volledig autonome drones

door Pieter Werner

American Robotics, ontwikkelaar van een door de FAA goedgekeurd volledig geautomatiseerd drone-systeem, en Scientific Applications & Research Associates (SARA), gaan samenwerken op de commerciële drone-markt, die een omvang heeft van $ 100 miljard. Ze gaan onder meer Beyond-Visual-Line-Of-Sight (BVLOS) inzetten in drones die in het National Airspace System (NAS) vliegen.

Het Scout-systeem van American Robotics maakt gebruik van SARA’s Terrestrial Acoustic Sensor Array (TASA), een op akoestiek gebaseerde vliegtuigdetectietechnologie om andere vliegtuigen effectief te herkennen en tijdens de vlucht een veilige afstand tot hen te bewaren. Deze sensortechnologie in combinatie met geavanceerde veiligheidskenmerken van het Scout-systeem van American Robotics zorgt voor een Detect and Avoid (DAA)-capaciteit die essentieel is om te voldoen aan de eisen van de Federal Aviation Administration (FAA) voor veilige dronevluchten in de National Airspace System (NAS) zonder visuele waarnemers op de grond.

Lees hier het volledige artikel

Misschien vind je deze berichten ook interessant